Published On: lun, apr. 24th, 2017

Marea Britanie va continua sa ofere imprumuturi de studii studentilor din UE

Guvernul Britanic a confirmat ca studentii din UE vor fi eligibili pentru sprijin financiar si in anul universitar 2018-2019, atat pentru programele de licenta, cat si pentru cele de masterat, potrivit unui comunicat transmis luni de consultantul pentru studii in strainatate IntegralEdu.

“Studentii si absolventii din cadrul Uniunii Europene vor avea acces la imprumuturi si granturi pentru finantarea studiilor de licenta si masterat si in anul universitar 2018-2019, chiar daca programul la care sunt inscrisi se va incheia dupa iesirea Marii Britanii din cadrul uniunii. In acest sens, studentii europeni vor plati in continuare aceleasi taxe de scolarizare pe care le platesc si britanicii, spre deosebire de studentii din afara spatiului european”, se arata in comunicatul emis.

Decizia Guvernului Britanic a venit ca raspuns la o scrisoare deschisa a Asociatiei Universitatilor Britanice publicata dupa decizia de lansare a demersurilor de iesire a tarii din UE. Prin aceasta, universitatile au cerut o solutie urgenta prin care sa fie definit statutul studentilor din cadrul UE pentru anul academic 2018-2019 si modalitatile de finantare a studiilor.

“Decizia comunicata de autoritatile britanice este de o mare importanta pentru multi dintre actualii si viitorii studenti romani care aleg sa-si continue studiile in afara tarii, avand in vedere ca Marea Britanie se afla in continuare pe primul loc printre destinatiile de studii preferate ale tinerilor romani. Asta inseamna ca si cei care vor aplica in acest an si anul viitor pentru un program de licenta sau masterat vor putea fi linistiti cu privire la statutul pe care-l vor avea in sistemul de invatamant britanic pana la finalizarea studiilor. Astfel, studentii europeni vor putea sa beneficieze in continuare de imprumuturi de pana la 9.250 de lire sterline pentru programele de licenta si de 10.000 de lire sterline pentru programele de master, de aceste scheme beneficiind in acest moment peste 90% dintre studentii romani plecati acolo”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati in Strainatate, IntegralEdu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>