Published On: joi, apr. 27th, 2017

Mai multi braconieri au fost prinsi de politistii de frontiera braileni in timp pescuiau scrumbie

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, sase barbati care capturasera cantitatea totala de 24 de kg de scrumbie, provenita din pescuit fara a detine autorizatie in acest sens si in perioada de prohibitie.

In data de 26 aprilie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, au depistat in zona kilometrilor 8 și 9 brat Cravia si in zona kilometrului 186 al fluviului Dunarea, trei echipe de pescari formate din cate doua persoane, toti braileni cu varstele cuprinse intre 27 si 40 ani.

Persoanele pescuiau din trei barci din tabla cu ajutorul unor plase de tip monofilament si o plasa din nylon in doua fire, fara a detine autorizatii de pescuit, in perioada de prohibitie. In urma controlului efectuat de catre politistii de frontiera asupra ambarcatiilor, a fost descoperita cantitatea totala de 24 kg de peste din specia scrumbie.

Intreaga cantitate de peste in valoare totala de 600 lei a fost predata unei unitati de profil spre valorificare, iar cele trei barci in valoare de 3.000 lei, doua motoare Suzuki si unul Mercury, in valoare de 6.000 lei si plasele in lungime totala de aproximativ 450 metri au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera braileni efectueaza cercetari pe numele celor sase braileni sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit, pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice in perioada de prohibitie si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor din plasa de tip monofilament.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>