Published On: lun, apr. 24th, 2017

Liviu Dragnea nu scapa de condamnarea din dosarul “Referendumul”

Liviu Dragnea, seful PSD, nu scapa de condamnarea din dosarul "Referendumul" care il impiedica sa aspire la postul de prim-ministru. Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins contestatia facuta de presedintele Camerei Deputatilor. Aceasta contestatie a fost ultima sansa legala pe care seful PSD a putut sa o foloseasca impotriva deciziei de condamnare.

Curtea Suprema a dezbatut luni daca admite contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", pe motiv ca hotararea nu a fost redactata in 30 de zile de la pronuntare si motivarea nu a fost semnata de presedintele completului, Livia Stanciu.

Liviu Dragnea a primit doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a fost gasit vinovat de fraudarea votului din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

La un an distanta de la condamnare, social-democratul a acuzat ca motivarea sentintei a fost ilegala. Dragnea a reclamat ca documentul a venit tarziu si ca nu ar fi fost redactat de judecatoarea care a condus completul, Livia Stanciu.

"Din cate stiu eu, motivarea trebuia redactata in termen de 30 de zile. Nu cred ca demersul meu a fost exagerat. Am fost condamnat pentru ceva ce nu am fost acuzat in rechizitoriu. Am vrut sa vad daca aceasta hotarare este rodul participarii tuturor membrilor completului de judecata”, a spus Dragnea in fata judecatorilor.

Potrivit dosarului Referendumul, Dragnea, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>