Published On: mar, apr. 25th, 2017

Liderii PSD il acuza pe Procurorul General Augustin Lazar ca incearca sa blocheze comisia parlamentara

Procurorul General Augustin Lazar  este acuzat de liderii PSD, ca incearca sa blocheze comisia parlamentara care isi propune sa afle ce cautau Coldea si Kovesi acasa la Gabriel Oprea: „Va raspunde pentru acest lucru. A facut abuz in serviciu… Domnul Lazar e un smecher… Exista o spaima atat de mare incat sa duca la aceste gesturi cu iz de disperare… Acest gest disperat ma face sa cred ca suntem pe drumul cel bun.”

augustin_lazar_181846Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto) comite abuz in serviciu si incearca sa blocheze activitatea comisiei parlamentare care investigheaza evenimentele din noaptea alegerilor din 2009, printre care si posibila prezenta a Laurei Kovesi, alaturi de generalul SRI Florian Coldea, acasa la fostul vicepremier Gabriel Oprea. Aceasta este opinia unora dintre cei mai importanti lideri PSD, care il acuza pe Lazar ca a apelat la o smecherie si la un gest disperat. Din pacate pentru Lazarica, ancheta parlamentara va continua, in pofida dosarului deschis la Parchetul General.

Cert este ca exista nenumarate suspiciuni privind posibila implicare a lui Augustin Lazar in jocul politic, astfel incat CSM este obligat sa se sesizeze si sa dispuna o cercetare disciplinara fata de Procurorul General.

Victor Ponta: „Domnul Lazar e un smecher”

Astfel, fostul premier al Romaniei Victor Ponta a declarat, la scurt timp dupa ce PICCJ a anuntat ca a deschis un dosar privind fraudarea alegerilor din 2009, ca nu este altceva decat o smecherie, prin care se doreste blocarea comisiei parlamentare. De asemenea, Ponta considera ca este un abuz facut de Procurorul General Augustin Lazar: „Mie asta mi se pare un abuz si o smecherie. Domnul Lazar e un smecher, ca il cunosc de mult timp. E o smecherie ca sa blocheze comisia”.

Eugen Nicolicea: “Va raspunde pentru acest lucru”

La randul sau, presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, il acuza pe Augustin Lazar ca a creat premisele pentru a ingopa ancheta parlamentara. Mai mult, Nicolicea a precizat, la Antena 3, ca Lazar va raspunde pentru ceea ce a facut:

„Semecherie a Procurorului General de a bloca ancheta, si va raspunde pentru acest lucru. Adica se poate constata ca a facut abuz in serviciu. A creat premisa sa se ingroape acest caz, este un caz de abuz in serviciu. E posibil sa se schimbe obiectul comisiei astfel incat domnul Augustin Lazar sa ramana cu buza umflata. Vom avea grija ca obiectul de activitate al comisiei sa nu se suprapuna peste obiectul domnului Lazar”.

Serban Nicolae: “Daca a facut un gest disperat, nu inseamna ca vom bloca comisia de ancheta”

Pe de alta parte, senatorul PSD Serban Nicolae considera ca gestul Procurorului General Augustin Lazar este unul disperat, ceea ce arata ca “suntem pe drumul cel bun”. Serban Nicolae a anuntat insa, la antena 3, ca ancheta Parlamentului va continua, in pofida dosarului deschis la PICCJ:

“Lucrurile nu sunt neclare. Pot sa fac speculatii, exista o spaima atat de mare incat sa duca la aceste gesturi cu iz de disperare. Ancheta penala este ancheta penala, ancheta parlementara este specifica Parlamentului. Nu ne suprapune, daca a facut un gest disperat, nu inseamna ca vom bloca comisia de ancheta. Aceste comisii isi pot adopta propriul regulment. Acest gest disperat ma face sa cred ca suntem pe drumul cel bun”.

SURSA LUJU.RO

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>