Published On: mar, apr. 11th, 2017

Judetul Braila, printre judetele cu cea mai buna rata a promovabilitatii la simulari

Rezultatele din acest an de la simularea la evaluarea nationala au fost mult mai bune comparativ cu cele de anul trecut, dar cele de la examenul de bacalaureat s-au mentinut la acelasi nivel. Potrivit datelor centralizate de la Ministerul Educatiei 60,9% dintre elevii de clasa a VIII-a au promovat Evaluarea Nationala, iar la bac, 46,5% dintre elevii de clasa a XII-a au reusit sa obtina media de trecere. La Braila 60,9 % din elevii de clasa a VIII-a au obtinut note de trecere la examen, procent care claseaza Braila pe locul al treilea loc in ceea ce priveste rata promovabilitatii, dupa Bucuresti – 69,8% si Cluj – 62,5%.

La nivel national 51,47% dintre elevi au obtinut medii mai mari sau egale cu 5, procent net superior celui inregistrat anul trecut (30,58%). Procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba si literatura romana (in crestere fata de anul trecut – 60,54%), respectiv de 40% la Matematica (de asemenea, peste cel din 2016, cand s-a situat la 32,60%).

In ceea ce priveste examenul de bacalaureant, la clasa a XII-a, 46,5% dintre elevii braileni au reusit sa treaca de simulare, media nationala fiind de 38,23%(anul trecut 38,39%). Si aici judetul Braila s-a clasat pe pozitia a treia in ceea ce priveste rata promovabilitatii, primele doua pozitii in clasament fiind obtinute de Sibiu cu un procent de 47,9%, respectiv Cluj cu 46,9%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>