Published On: lun, apr. 24th, 2017

Insula Mare a Brailei poate fi preluata de CJ Braila / Sevil Shhaideh: “CJ Braila trebuie sa-si exprime intentia de preluare”

Saptamana trecuta, in cadrul unei intalniri desfasurate la Braila intre mai multi ministri insotiti de premierul Grindeanu cu autoritale locale si mediul de afaceri autohton, Sevil Shhaideh, vicepremier si ministrul Dezvoltarii, a spus ca daca CJ Braila isi doreste, Guvernul poate analiza oportunitatea trecerii Insulei Mari a Brailei in proprietatea Consiliului

Insula Mare a Brailei (IMB), cea mai mare suprafata agricola din Romania ar putea sa ajunga in curtea Consiliului Judetean Braila. Cele peste 55.000 de ha apartin Agentiei Domeniilor Statului (ADS) si sunt concesionate firmei „Agricost”. Si la inceputul anilor 2000 a existat o astfel de intentie.

 “Oportunitatea o stabileste autoritatea locala, adica CJ. CJ trebuie sa emita o hotarare de consiliu prin care sa isi exprime intentia de preluare in domeniul public al judetului a suprafetei de teren, cu toate avizele si rapoartele de specialitate necesare, semnata de presedintele CJ si prefect. Se depune la Ministerul nostru, noi mai departe transmitand spre avizare acest proiect de hotarare”, a spus Sevil Shhaideh.

La randul sau, premierul Grindeanu a spus ca strategia de descentralizare este gandita exact pentru astfel de situatii.

“Vrem sa ducem procesul de descentralizare pana la capat. Este normal ca anumite lucruri care trebuie sa tina de autoritatile locale sa fie administrate de autoritatile locale. Nu poti sa transferi, fara sa transferi si responsabilitatile. Inclusiv responsabilitati financiare, nu doar active”, a declarat Sorin Grindeanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>