Published On: vin, apr. 28th, 2017

In minivacanta de 1 mai peste 120 de jandarmi vor patrula pe strazile brailene

In perioada 28 aprilie – 02 mai, aproximativ 120 de jandarmi se vor afla in diferite misiuni de ordine publica, atat independent, cat si in cooperare cu efective de politie, pentru asigurarea ordinii publice si sigurantei cetatenilor care au decis sa petreaca aceasta minivacanta in mijlocul naturii.

Astfel, jandarmii braileni vor desfasura actiuni specifice de ordine publica, cu precadere in zonele unde se preconizeaza inregistrarea unui numar mare de persoane, cum ar fi pietele sau Statiunea Lacu Sarat, urmarind descurajarea celor care pot tulbura ordinea si linistea publica sau comit alte fapte antisociale.

De asemenea, lucratorii Jandarmeriei Braila vor actiona in aceasta perioada si ca urmare a apelurile facute de cetateni, prin numarul unic de urgenta 112, dar si pentru respectarea prevederilor legii nr.54/2012 privind desfasurarea activitatilor de picnic, care are ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului.

Astfel, reamintim ca persoanele fizice, care desfasoara activitati de picnic, au obligatia sa aprinda focul doar in locuri special amenajate si sa il supravegheze in permanenta, sa lase locul curat, sa arunce deseurile doar la containerele special amenajate si, nu in ultimul rand, sa nu desfasoare activitati de picnic in afara zonelor special amenajate in acest sens.

Nerespectarea acestor obligatii constituie contraventie si se sanctioneaza, in functie de fapta, cu amenzi cuprinse intre 100 si 50000 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>