Published On: vin, apr. 21st, 2017

IN ATENTIA BRAILENILOR!

 

Politistii braileni recomanda soferilor sa conduca prudent, sa adapteze permanent viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, iar inaintea efectuarii oricarei manevre rutiere sa se asigure temeinic.

Avand in vedere situatia meteo nefavorabila si faptul ca deja drumurile judetene au fost acoperite de zapada, le recomandam soferilor sa conduca prudent si sa adapteze viteza la conditiile de drum.

Politistii braileni va recomanda:

Inainte de a pleca la drum, interesati-va de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti si pregatiti-va autovehiculul pentru calatorie (plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip etc.).

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Adaptati viteza la conditiile meteo si de trafic, circulati cu viteza redusa si pastrati o distanta corespunzatoare in mers, intre autovehicule.

 Adoptati o conduita preventiva in trafic si respectati indicatiile si recomandarile politistilor rutieri.

 In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile!

 Pietonii trebuie sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Asigurati-va temeinic si traversati drumurile numai dupa ce sunteti siguri ca o puteti face in conditii de siguranta!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>