Published On: joi, apr. 20th, 2017

Iarna a lovit din nou / Intra in vigoare un cod galben de ploi si unul portocaliu de ninsori

cod_galben_portocaliu_infobrailaAvertizarea meteorologica de Cod Galben a intrat in vigoare in aceasta dimineata, de la ora 09:00. Este valabila pana maine la ora 14:00. In zonele vizate (vezi harta), vor fi precipitatii in general insemnate cantitativ, ninsori si strat de zapada in zona de munte, intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat vor fi precipitatii mai ales in regiunile estice si centrale, unde cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp. In Moldova si Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar in zona deluroasa din sudul tarii, precum si in delta, vor fi precipitatii mixte. La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice, unde vitezele la rafala vor atinge 55…65 km/h.  Potrivit ANM vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile, iar in cursul noptilor de joi/vineri si vineri/sambata local se va semnala bruma.

Tot de astazi, de la ora 18:00, pana maine la ora 09:00, intra in vigoare Codul Portocaliu de precipitatii insemnate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare in Moldova, ninsori si strat de zapada consistent in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, intensificari ale vantului.

”In cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent. Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi 70…80 km/h, viscolind zapada.” avertizeaza meteorologii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>