Published On: joi, apr. 13th, 2017

Himera “Podul peste Dunare” loveste din nou / Vicepremierul Sevil Shhaideh: “Proiectul este in faza de finalizare a studiului de fezabilitate”

Vicepremierul Sevil Shhaideh a vorbit in cadrul unei emisiuni televizate la TVR 1, despre mai multe proiecte care se afla in planul Guvernului. Unul dintre aceste proiecte este celebrul pod peste Dunare. Viceprimierul a punctat ca acest proiect este “in faza de finalizare a studiului de fezabilitate” si ca dupa ce se vor finaliza avizarile, va fi lansata licitatia pentru constructie. Investita va fi finanta din fonduri europene, iar valoarea ei se ridica la aproximativ 100 de milioane de lei. Potrivit ministrului Shhaideh, investitia teritoriala integrata Delta Dunarii este un instrument pe care l-a folosit in premiera in fondurile europene.

“Cred ca nu exista Guvern al Romaniei sa nu-si fi dorit realizarea acestui pod peste Dunare, sa uneasca Braila cu Tulcea. El este inclus in strategia de dezvoltare a Deltei Dunarii, finantat prin programul <<Infrastructura Mare>>, deci din fonduri europene, cu investitie exclusiva pentru teritoriul integrat al Deltei Dunarii. (…)Toate programele au rezervat sume pentru toate localitatile din Delta Dunarii si avem un miliard de euro alocati acestei structuri, iar proiectul major care se va realiza in cadrul acestei structuri va fi acest pod peste Dunare. Proiectul este in faza de finalizare a studiului de fezabilitate. Fiind o investitie majora, trebuie sa parcurga etape de avizare in comitetul tehnic al Ministerului Transporturilor, iar apoi in comitetul tehnic interministerial pentru ca este peste 100 de milioane de lei si, dupa ce va avea aceste avize, va fi scos la licitatie”, a punctat Shhaideh la TVR 1, la emisiunea Romania 9, moderata de Ionut Cristache. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>