Published On: lun, apr. 3rd, 2017

HC Dunarea Braila la doua meciuri de titlul de vicecampioana / Dunarea Braila a invins “U” Cluj in fata propriilor suporteri

HC Dunarea Braila este in pole position pentru obtinea celei mai mari performante din istoria clubului, dupa victoria de duminica in fata Universitatii Cluj. Echipa pregatita de Costica Buceschi si Cristian Preda a castigat cu 29-25 (19-14). Chiar daca scorul  nu o arata meciul a fost unul dificil pentru brailence, desi echipa clujeana a venit la Braila fara antrenorul Florentin Pera si cu doar 12 jucatoare pe foaia de joc, dintre care 3 portari. Dupa aceasta victorie, Braila este la doua meciuri de titlul de vicecampioana. Daca Dunarea Braila nu va pierde in ultimele doua meciuri isi va asigura matematic titlul de vicecampioana.

Jucatoarele Brailei au intrat montate in teren, dorind sa se revanseze dupa ce in meciul tur au pierdut usturator pe terenul Universitatii. Chiar daca prima echipa care a marcat, a fost formatia clujeana, Braila a dictat ritmul jocului in prima repriza. Dupa doua goluri marcate de vedeta celor de la U Cluj, Cristina Laszlo, de la 7 metri, elevele lui Buceschi au marcat rapid pentru 3-2 si nu au mai cedat conducerea  pe tabela de marcaj pana la finalul celor 60 de minute. Dupa inceputul de joc echilibrat, Braila s-a distantat in minutul 14 la patru goluri, dupa golul marcat de Aneta Udristioiu. Pana la finalul reprizei, Dunarea Braila a condus constant la 4-5 goluri, reusind sa intre la cabine cu 5 goluri avans, scor 19-14.

Jocul din prima repriza, nu anunta emotiile prin care au trecut fanii Brailei. Dupa reluarea jocului, oaspetele au lovit rapid de doua ori, micsorand diferenta la doar 3 goluri. Dunarea a marcat pentru prima data in aceasta repriza prin aceeasi, Alina Czeczi, iar in minutul 40 Tiron a dus Braila la 5 goluri avans, scor 22-17. Dupa ce s-au distantat la cinci goluri gazdele s-au relaxat si si-au pierdut claritatea in fata portii. Acest lucru le-a permis celor de la Cluj sa se apropie la doar un gol in minutul 50, scor 23-22. Costica Buceschi a simtit momentul delicat prin care trece echipa si a cerut timp de odihna. Dupa reluarea jocului Braila a reusit sa incrie, dupa 9 minute de “seceta”. Acest gol le-a descatusat pe brailence si pe fondul oboselii aparute in tabara oaspete, gazdele au reusit sa se distanteze la patru goluri. In final Braila a reusit sa se impuna la patru goluri, scor 29-25 si ramane pe locul 2 cu 43 de puncte.

HC Dunarea Braila: Alina Czeczi – 8 goluri, Bianca Tiron -5, Gabriela Perianu -4, Aneta Udristioiu -3, Eliza Buceschi -3, Madalina Zamfirescu – 3 (2 de la 7 m), Timea Tatar -2 si Gabriella Szucs -1.

U Cluj: Cristina Laszlo -9 goluri, Diana Puiu -6, Maria Chintoan -6, Alexandra Severin -1, Abidail Valean -1, Reka Tamas -1, Andreea Tetean -1.

In etapa urmatoare HC Dunarea Braila va sta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>