Published On: vin, apr. 21st, 2017

Grindeanu: “Promex este o fabrica care a facut cinste, nu doar Brailei, ci si tarii / Aceasta fabrica trebuie ajutata si impulsionata pentru a se dezvolta”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, premierul Sorin Grindeanu a spus ca a mers in vizita la doua intreprinderi importante din oras, una straina si una autohtona, care "a facut cinste Braila" si anume Promex. Acesta a spus ca o fabrica precum Promex are nevoie de ajutor pentru a se dezvolta. Unul dintre obiectivele principale ale Guvernului este reindustrializarea tarii, iar Promex este un pilon important in acest proiect.

“Impreuna cu domnul ministru Tudose am vizitat doua dintre companiile importante din judetul Braila, o companie straina si am tinut foarte mult sa merg la o fabrica de traditie, nu doar pentru Braila, ci pentru Romania, la Promex. Am vrut sa vad care mai e stadiul, ce planuri de viitor au, cu ce putem sa impulsionam activitatea, pentru ca, repet, este o fabrica care a facut cinste, nu doar Brailei, ci tarii noastre, care face si acum export. Aceasta companie trebuie a fi ajutata si impulsionata pentru a se dezvoltata(…) Prin ceea ce vom face, una dintre prioritati este procesul de reindustrializare a Romaniei, iar Promexul din acest punct de vedere este un partener eligibil in a se inscrie pe ceea ce inseamna acest lucru”, a spus Grindeanu.

Cat despre celebrul pod peste Dunare, acesta a repetat aceleasi lucruri pe care le-a spus si in prima intalnire, cea de la ora 9:00. Chiar daca a spus ca in luna mai contractul pentru pentru proiectarea si executarea proiectului va fi publicat in SEAP, acesta s-a ferit sa spuna cand vor incepe efectiv lucrarile. Totusi, repetat insistent faptul ca valoarea acestui proiect este una foarte mare, ridicandu-se la circa 500 de milioane de euro.

Vezi si: Podul peste Dunare si revitalizarea Promexului, doua dintre principale obiective ale Guvernului pentru Braila / Grindeanu: ”Valoarea proiectului “Podului peste Dunare” este de 500 milioane de euro, avem banii”

La randul sau, Mihai Tudose a spus ca toata lumea s-a saturat de vorbe atunci cand se discuta despre acest pod. Acesta a precizat ca proiectul incepe sa se concretizeze efectiv, iar publicare in SEAP este doar primul pas.

“Stimati colegi, noi avem aici un meci: de vreo 4-5 ani nu mai indrazneste nimeni sa mai promita ceva legat de pod, ca a devenit o „poveste” la Braila, a devenit proiect electoral. Noi, PSD, in campanie nu am mai vorbit de pod. Acum un an jumatate, doi ani, cand a fost Masterplanul, s-a spus <<Da, podul peste Dunare e in Masterplan, dar e in 2240 si nu sa mai fie niciodata!”>>. Evident, prin eforturile si intelegerea domnului prim-ministru si ale doamnei Sevil Shhaideh, podul deja incepe sa se concretizeze efectiv. Urcarea pe SEAP, de care vorbea domnul prim-ministru, inseamna deja lansarea proiectului pe executie, proiectare”, a declarat ministrul Econimiei, Mihai Tudose.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>