Published On: joi, apr. 20th, 2017

GALERIE FOTO: Credinta le tine de cald si foame / Credinciosii indura frigul pentru a fi primii la Izvorul Tamaduirii

Share This
Tags

Desi sarbaatorea "Izvorul Tamaduirii" se sarbatoreste vineri, mai multi credinciosi s-au adunat inca de miercuri dupa-amiaza in fata Bisericii "Buna Vestire" (Biserica Greaca) pentru a lua apa sfintita din izvorul aflat sub Sfantul Altar, care se deschide o data pe an. Parohia "Buna Vestire" a pregatit pentru pelerinii care urmeaza sa isi petreaca noaptea in curtea bisericii un cort unde sa se poata adaposti, mai ales ca a fost anuntata vreme ploioasa cu temperaturi scazute.

Avand in vedere starea subreda in care se afla cladirea, avand nevoie de reabilitare, de jur imprejurul lacasului de cult a fost desfasurat un cordon de protectie, pentru protejarea enoriasilor de eventualele bucati de tencuiala care s-ar putea desprinde din ziduri.

Biserica "Buna Vestire", ridicata pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este vestita in intreaga lume pentru apa sfintita din izvorul tamaduitor, situat la 12 metri adancime, sub Sfantul Altar, astfel ca, in fiecare an, de Izvorul Tamaduirii, Braila devine un centru al crestinismului rasaritean.

Biserica este unica in toata crestinatatea pentru faptul ca are trei altare si trei hramuri, Buna Vestire, Sfantul Gherasim si Sfantul Ierarh Nicolae, izvorul despre care se crede ca are proprietati miraculoase iesind la iveala in timpul sapaturilor efectuate pentru fundatia sfantului lacas.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusa pe 8 septembrie 1863, dupa ce Alexandru Ioan Cuza a aprobat construirea sfantului lacas pentru colonistii greci si pentru marinarii celor 800 de corabii grecesti care soseau anual in Portul Braila, lucrarile de constructie durand noua ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>