Published On: mie, apr. 5th, 2017

Francisk Chiriac isi doreste ca viitorul manager de la Spitalul Judetean sa fie capabil, din sistem si daca e posibil membru PSD

In contextul in care mandatul de manager al Spitalului Judetean Braila a lui Mihail Iugulescu va expira luna viitoare, presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac a spus ca deja s-a facut o lista cu posibili inlocuitori pentru acesta. Chiriac a precizat ca isi doreste ca noul manager sa fie din sistem, membru PSD si capabil sa rezolve problema cu resursa umana existenta in spital.

“E posibil ca viitorul manager sa nu fie medic, este posibil sa fie si membru PSD. Avem o lista de cativa oameni. Sunt si membri PSD care pot indeplini conditiile de a fi manager, dar avem si cativa oameni din afara. Persoana la care m-am gandit eu este membru PSD, dar decizia va fi luata in Biroul Politic Judetean. Nu poate fi o decizie asumata doar de mine, ci si de partid. Dar eu sincer va spun, mi-as dori sa fie si membru PSD si din sistem pentru ca sunt colegii nostri, avem incredere unii in altii. Eu m-as bucura si cred ca as avea o colaborare buna. Nu pot sa va spun deocamdata daca e femeie sau barbat. (…) Nu mi se pare in regula ca managerul spitalului, care are salariu 10.000 de lei, sa spuna ca nu poate face ordine. Managerul are o mare responsabilitate pe partea manageriala si aici ma refer strict si foarte apasat pe partea de resursa umana. Toata problema de management a Spitalului Judetean provine din conflictul pe care il are managementul cu ceilalti medici sau ceilalti sefi de sectie. Tocmai din acest motiv imi doresc foarte mult ca noul manager sa puna ordine in aceasta ierarhie si sa aiba toti stipulate in fisa postului atributii pe care sa si le duca la indeplinire”, a spus Francisk Chiriac.

Mai mult, seful judetului a spus si ca actualul contract al managerului a fost unul foarte prost si ca isi doreste ca viitorul contract sa prevada evaluari constate si daca se constata ca noul manager nu e potrivit pentru acesta functie sa fie schimbat.

“Pe Legea 95, exista un contract cadru, care trebuie semnat cu managerul respectiv. Automat orice contract de management este semnat intre doua parti, el poate fi imbunatatit sau poate fi mai rau. Fostul contract cu domnul manager Iugulescu a fost foarte prost intocmit. Eu mi-as dori ca noul contract cu viitorul manager, in momentul cand va lua postul respectiv, cand va da concurs, sa vina cu mai multe stipulari. Sa avem o evaluare la 6 luni, una la 1 an de zile, criterii de performanta, lucruri normale intr-un contract de management. Evaluarea sa fie realizata de o comisie din care eu sa nu fac parte, ca sa fiu impartial, cu specialisti care sa controleze mai bine sau sa documenteze efectiv, sa vada actul managerial pe criteriile de performanta. Daca aceste creterii nu vor fi indeplinite, atunci sa avem posibilitatea sa gasim o alta persoana competenta care isi doreste binele spitalului, care are o viziune asupra dezvoltarii spitalului, pentru ca eu ca si presedinte CJ nu pot fi peste tot, oriunde si nu pot manageria tot”, a adaugat Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>