Published On: joi, apr. 20th, 2017

Fostul handbalist brailean, Ioan Teodor Cicma s-a stins din viata in ziua de Paste

Handbalul romanesc este mai sarac dupa ce asistentul universitar doctor Ioan Teodor Cicma a plecat dintre noi, chiar in ziua de Paste, la doar 47 de ani.

Ioan Teodor Cicma s-a nascut pe data de 8 august 1970, la Braila. In 1990, acesta a facut parte din una dintre cele mai bune echipe de handbal de Divizia B din Braila, iar antrenorul sau de atunci, il descria ca pe un membru cheie in angrenajul echipei la vreme respectiva. A absolvit Facultatea de Litere si Stiinte, specializarea Educatie Fizica si Sport (licenta de profesor-antrenor Educatie fizica si sport, specializare handbal si, respectiv, gimnastica sportiva) la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, in anul 1997.

Incepand din acelasi an, pana in 2002, a fost profesor-antrenor titular de handbal, la Liceul cu program sportiv din Braila, unde a obtinut rezultate remarcabile cu elevele sale, la Campionatele nationale scolare. Din 2002 este asistent universitar la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Departamentul Jocuri Sportive si Educatie Fizica, din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati.

Intre 2008 si 2010 a urmat masteratul in Managementul activitatilor motrice, intre 2011 si 2013 a urmat cursurile din cadrul Programului de formare si constientizare in asigurarea calitatii in Invatamantul la Distanta si, in paralel, intre 2011 si 2014 a urmat cursurile scolii doctorale, la UNEFS Bucuresti. Din 2014 este doctor in Stiintele Sportului si Motricitate Umana. Timp de 15 ani a adus o contributie importanta la formarea intelectuala si sportiva a generatiilor de studenti din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati.

Avand o pregatire profesionala deosebita si o capacitate foarte buna de organizare, a stiut sa-si stimuleze elevii si studentii astfel incat sa-i capaciteze spre atingerea performantei. Aceste calitati i-au adus stima si pretuirea din partea studentilor, dar si a colegilor.

Inmormantarea a avut loc marti, 18 aprilie 2017, la Braila.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>