Published On: joi, apr. 6th, 2017

Elena Udrea detoneaza bomba: „Domnul Toader a spus ca doamna Stanciu l-a condamnat pe Gutau pentru ca nu a stiut ce vrea Basescu”

livia_stanciu_foto_lujuDupa halucinanta condamnare din dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a promis ca va vorbi despre Sistemul ocult care a condus Romania prin teroarea catuselor, si iata ca incepe sa o faca. Udrea a oferit detalii incredibile despre modul in care partenera de nadejde a DNA, Livia Stanciu (foto), ar fi fost numita in functia de presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Iar daca dezvaluirile se confirma, este evident ca avem de-a face cu un trafic de influenta facut pentru Livia Stanciu.Udrea a relatat, marti seara 4 aprilie 2016, la Romania TV, ca cel care ar fi sustinut-o pe Livia Stanciu a fost deputatul PNL/PDL Mircea Toader. Potrivit Elenei Udrea, acesta ar fi rugat-o personal sa intervina si sa puna o vorba buna la presedintele Traian Basescu pentru actuala judecatoare CCR:

„Domnul Toader a sustinut-o pe Livia Stanciu cand a fost una dintre cele doua propuneri ale CSM la presedintia ICCJ. Domnul Toader a venit la mine si m-a rugat sa o sustin si eu in vederea numirii la presedintele de atunci, Traian Basescu. Doamna Livia Stanciu este parte a Sistemului. A fost cat timp a fost in fruntea ICCJ si asa s-a si mentinut – pentru ca la al doilea mandat a avut sustinerea categorica a domnului Coldea – iar in aceasta calitate de parte a Sistemului a luat anumite decizii la nivelul Inaltei Curti care au facut si fac si astazi posibil ca lantul prin care sunt executati adversarii sistemului sa se inchida cu condamnari. Avem camp tactic la nivelul justitiei confirmat de domnul general Dumbrava, care a fost posibil si acceptat de Livia Stanciu. Si ea, si Laura Codruta Kovesi, la momentul numirii in functii au beneficiat de sustinerea ceruta a unor oameni pe care ulterior s-au straduit cu varf si indesat sa-i infunde. Eu sunt una dintre aceste persoane. Pe principiul toti cei care ne-au sustinut si stiu niste lucruri despre noi trebuie discreditati si inlaturati din viata publica (…) Domnul Toader nu este un lider politic relevant. Familia dansului are o relatie de prietenie cu familia doamnei Stanciu. Sotia lui este prietena cu doamna Stanciu. Eu cand spun ca este evident o strategie de inlaturare prin compromitere prin dosare penale si condamnari, ma refer la persoane care reprezinta slabiciuni ale varfurilor Sistemului”.

Executie pentru satisfacerea lui Basescu

Nu aceasta este insa cea mai importanta dezvaluire a Elenei Udrea, caci despre apropierea dintre Mircea Toader si Livia Stanciu se vorbeste de mai multi ani. Adevarata bomba aruncata de Udrea priveste modul in care primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a fost condamnat de un complet ICCJ din care a facut parte si Livia Stanciu, dupa ce fusese achitat anterior de doua instante. Un caz care a ajuns la CEDO, unde s-a constatat ca Mircia Gutau nu a avut parte de un proces echitabil in fata completului din care facea parte Livia Stanciu.

Astfel, Elena Udrea sustine ca Livia Stanciu l-a condamnat pe Mircia Gutau intrucat nu stia ce isi doreste Traian Basescu. Mai exact spus, Livia Stanciu ar fi crezut ca prin condamnarea lui Gutau ii va face pe plac presedintelui de atunci Traian Basescu. Udrea a precizat ca a aflat despre acest lucru de la deputatul PNL/PDL Mircea Toader, in timpul discutiilor privind numirea Liviei Stanciu la sefia ICCJ, care s-a produs in 2010, la cateva luni dupa condamnarea lui Gutau:

„Doamna Stanciu daduse atunci o decizie, ca parte din complet, de condamnare a primarului Gutau. CEDO a spus apoi ca acea condamnare nu a fost legala, dupa ce toata lumea a spus ca nu a fost o condamnare legala, pentru ca doua instante il achitasera, dar a fost condamnat cu 2-1 de un complet din care facuse parte doamna Stanciu. Eu am intrebat atunci: 'bun, o sustinem, dar cum Dumnezeu a facut parte din completul care l-a condamnat pe Gutau in conditiile in care 2 instante il achita si apoi un judecator din 3 se opune condamnarii?'. Domnul Toader a spus ca verifica si dupa cateva zile s-a intors si a spus asa: ca doamna Stanciu l-a condamnat pe Gutau pentru ca nu a stiut ce vrea presedintele Traian Basescu. Imi asum ce va spun acum, chiar daca este cuvantul meu impotriva celui al domnului Toader”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>