Published On: mar, apr. 11th, 2017

Dragomir: “Daca brailenii nu vor dori sa lucreze in fabrica ce va fi deschisa de chinezi, atunci vor fi angajati galateni”

Share This
Tags

Deschiderea fabricii de produs corpuri de iluminat in locul Complexului Comercial Armonia va fi o buna oportunitate pentru soferii din Braila sa-si gaseasca un loc de munca. Liting Universal Group va face incepe productia cu 200 de angajati, urmand ca in viitorii trei ani numarul salariatilor sa ajunga la 600. Marian Dragomir a spus ca pentru a-i ajuta pe noii investitori sa-si gaseasca forta de munca necesara se vor organiza mai multe targuri de joburi. Primarul sustine ca este constient de problemele celor de la Yazaki si reticenta brailenilor in ceea ce priveste munca si a spus ca daca brailenii nu vor fi dispusi sa se angajeze, atunci vor fi cautate solutii in orasul vecin, Galati.

“Eu mi-as dori foarte mult sa lucreze acolo braileni, dar daca nu vor fi suficienti braileni, se vor indrepta care localitatile invecinate municipiului Braila si apoi, de ce nu, din pacate sau poate din fericire, si catre Galati, pentru ca la un moment dat va trebui sa terminam cu aceste orgolii Braila – Galati si poate vom avea si acea Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara la un moment dat si atunci vom avea si foarte multi angajati din Galati care sa vina sa lucreze la Braila, nu invers. Dar sediul societatii este in Braila si asta este principalul castig”, declarat Dragomir.

La randul ei, Doinita Ciocan, a subliniat faptul ca reprezentantii societatii chineze cunosc problemele celor de la Yazaki cu forta de munca: “Despre greutatile celor de la Yazaki referitoare la angajari acest investitor stie, cunoaste si de unde vin angajatii respectivi si cam in ce proportie, deci au studiat piata locala a fortei de munca”.

Precizam ca angajarile vor incepe in toamna acestui an.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>