Published On: vin, apr. 28th, 2017

Descoperire uriasa despre bere. Care este civilizatia care a produs prima data aceasta bautura si ce ingrediente speciale avea

 

China este locul uneia dintre cele mai vechi civilizatii din lume, asa ca nu ar trebui sa ne mire ca aici au fost descoperite si cele mai vechi retete de bere din lume.

Nimeni nu stia cand a fost produsa cea mai veche bere din lume, pana in 2015, cand o echipa de arheologi de la Stanford University a studiat fabrica de bere descoperita intr-un sit neolitic din China. Fabrica, veche de 5000 de ani, este cea mai timpurie dovada a productiei de bere pe baza de orz si mei din aceasta zona, noteaza CNN.

Inspirate de descoperirea arheologilor, doua fabrici de bere, Jing-A Brewing Co din Beijing si Moonzen Brewery din Hong Kong, s-au ambitionat sa ofere lumii gustul modern al celei mai vechi retete de bere.

Oamenii de stiinta au observat ca "si astazi se foloseste acelasi tip de echipament pentru a crea berea", spune Li Liu, specialist in arheologia chineza la Universitatea Stanford.

Liu a studiat urmele de alcool descoperite in vasele vechi de ceramica. In urma unei analize microscopice, au fost gasite urme de orz, mei, cartof dulce, tartacuta si lacrimile lui Iov. Orzul, foarte comun astazi, a fost unul dintre cele mai surprinzatoare ingrediente identificate, pentru ca se stie ca acesta a fost introdus in China acum 4000 de ani.

 

 

 

Sursa: Mediafax.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>