Published On: joi, apr. 6th, 2017

Centrul Comercial Armonia si-a gasit proprietar / Cumparatorii promit peste 600 de locuri de munca in viitorii trei ani

Share This
Tags

Centrul Comercia Armonia si-a gasit proprietar / Cumparatorii promit peste 600 de locuri de munca in viitorii trei ani

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir a spus ca Centrul Comercial Armonia si-a gasit in cele din urma proprietar. Toata proprietatea respectiva a fost achizitionata de un investitor chinez, care va construi la Braila o fabrica pentru producerea de produse electrice pentru locuinte. Edilul sef a precizat ca din toamna se vor incepe angajarile.

“Astazi vom vorbi despre investitii, despre locuri de munca si despre dezvoltarea municipiului Braila. O sa vorbim despre Liting Universal Group si companiile care o formeaza, este vorba de Liting Universal Company, infiintata in 1985 si are 710 de angajati, si Glorious Electric Corporation care are 510 angajati, ele functionand in zona asiatica, mai precis in Shanghai. Cifra de afaceri a grupului esde de 80 de milioane $.

In anul 2016, grupul a analizat extindera in Europa. Au fost vizitate mai multe tari si la final a fost aleasa Romania. Apoi in cursul mai multor vizite in zone geografice, orase, intalniri cu administratia locala, analize ale unor oportunitati si deschideri fata de propunerile grupului am in ceput discutii avansate la Braila.Au fost prezentate mai multe variante de terenuri publice si private, s-au purtat negocieri si in final au ales varianta cumpararii unui spatiu comercial privat pentru a castiga in vederea inceperii productiei. Au negociat cu proprietari din Braila si au ales Centrul Comercial Armonia. Compania va face in Braila Centrul European pentru operatii si Hub pentru operatiile din alte regiuni ale Europei. Cel mai important lucru este ca se va face productie si sediul societatii este in Braila. Compania va incepe cu un numar de 200 de angajati si va creste in 3 ani numarul acestora pana la 600. Vor fi angajati directori, ingineri, tehnicieni si lucratori. Facilitatile oferite de Primaria Braila investitorilor, in urma negocierilor desfasurate in perioada 2016-2017 sunt: inceperea demersurilor in vederea obtinerii statutului de Parc Industrial, inceperea reabilitarii strazii Focsani, de la sensul giratoriu pana la soseaua de centura, investitie  prinsa deja in bugetul anului 2017, suport pentru transportul angajatilor, suport in relatiile cu furnizorii de utilitati, suport pentru partenerii companiei, etc.”a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>