Published On: vin, apr. 7th, 2017

Cat timp dureaza pana cand iese alcoolul din sange?

 

Este bine de stiut, mai ales de soferi, cat timp dureaza pana cand iese alcoolul din sange

Sunt multe cazuri in care soferii se urca la volan dupa o noapte grea imbibata cu alcool. Chiar daca dorm o noapte intreaga sunt extremi de suparati si mirati atunci cand constata ca sunt opriti de politisti si raman fara permis pentru ca fiola depisteaza inca urme de alcool. Daca stiau in cat timp iese alcoolul din sange, nu mai aveau asemenea neplaceri.

Medicii ne avertizeaza asupra faptului ca ficatul are un ritm de metabolizare care nu poate fi accelerat nici cu somn si nici cu exercitii fizice. Timpul de eliminare a alcoolului din sange difera de la un individ la altul, in functie de greutate si de varsta. Daca un barbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) intr-o jumatate de ora, alcoolul va fi complet eliminat din organism de trei ori mai greu decat daca ar fi consumat berea in aproximativ o ora. Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la doua ore, triplandu-se daca berea este consumata in doar 30 de minute. In ceea ce priveste vinul, 250 de ml consumati in jumatate de ora, se vor elimina complet din organism in aproximativ doua ore si 15 minute, in timp ce daca aceeasi cantitate este consumata intr-o ora, este nevoie de putin peste o ora ca alcoolul sa se elimine complet din organism.

La bauturile spirtoase baute intr-o jumatate de ora, 50 de ml de alcool cu concentratie de 40% se elimina in aproximativ o ora jumatate. Daca o femeie consuma o bere intr-o ora, are nevoie de aproximativ doua ore si 20 de minute ca alcoolemia ei sa revina la 0, iar daca berea se consuma mai rapid, in doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore. In cazul vinului, 250 de ml sunt eliminati complet in aproximativ 3 ore si 20 de minute daca el este consumat in aproximativ o ora, dar daca se bea mai rapid, raspunsul la intrebarea in cat timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.

Eliminarea a 50 de ml de bautura spirtoasa cu o concentratie de 40% alcool  se face in aproximativ doua ore, urmand ca in cazul in care cantitatea e dublata la 100 de ml, timpul necesar eliminarii sa creasca si el la 4 ore si jumatate. Chiar si asa,  medicii spun ca indiferent de individ si de cantitatea de alcool consumata, ”alcoolul iese complet din sange abia dupa 24 de ore”. Tocmai de aceea, daca soferii au consumat noaptea precedenta mult alcool, este indicat sa nu se urce la volan a doua zi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>