Published On: joi, apr. 27th, 2017

Bugetul “Braicar” se va mari cu peste 8 milioane de lei pentru a achizitiona 20 de noi autobuze

La finalul anului trecut, dar si la inceputul lui 2017, primarul Marian Dragomir a anuntat in mai multe randuri ca bugetul Braicar va fi majorat, pentru a se achizitiona noi autobuze. Mai precis, in viitorul apropiat parcul auto Braicar urmeaza sa se mareasca cu 20 de noi autobuze, 16 de capacitate medie si 4 de capacitate mica, precum cele care se afla pe traseiele 16 si 17. Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de maine a Consiliului Local Municipal, la numarul patru se regaseste proiectul HCLM privind majorarea de capital amintita anterior, intitulandu-se: “Proiect de hotarare inițiat de Primarul Municipiului Braila privind: <<Aprobarea majorarii capitalului social prin emisiunea de noi actiuni la S.C. „BRAICAR" S.A. BRAILA>>”.

Daca acest proiect va primi un vot favorabil din partea consilierilor, urmeaza perfectarea actelor privind modificarea actului constitutiv la “Braicar”, iar apoi urmeaza publicarea procedurii de achizitie publica a noilor autobuze in Sistemul Electronic de Achizitii Publice(SEAP). Majorarea bugetului va fi de 8,3 milioane de lei, iar cu noile autobuze se doreste fluidizarea transportului in comun, eliminandu-se aglomeratia si timpul de asteptare in statii. Mai mult, conducerea Braicar a declarat recent ca in urmatoarele doua luni spera ca noile autobuze se vor regasi pe trasee.

Totodata, edilul sef isi doreste ca in viitorul apropiat elevii braileni sa beneficieze de abonamente gratuite. Mai mult, acesta a mai adaugat ca in acest an brailenii se vor bucura si de primele statii de autobuz iluminate .

“In anul 2016 am introdus abonamentele subventionate 100% pentru studentii facultatilor din Braila care au domiciliul in Braila.

In anul 2017 va propun ABONAMENTE SUBVENTIONATE 100% PENTRU ELEVII LICEELOR DIN BRAILA CU DOMICILIUL IN BRAILA pentru perioada aferenta anului scolar. Vom face analizele si demersurile necesare in vederea initierii in lunile urmatoare a Proiectului de Hotarare de Consiliu Local Muncipal privind abonamentele acordate elevilor. Pentru a incuraja participarea elevilor la ore numarul absentelor va constitui un criteriu pentru acordarea abonamentelor.

Pentru a evita aglomeratia la ghisee, vom sustine acordarea abonamentelor prin scoli, avand astfel controlul situatiei scolare privind calitatea de elev si participarea la cursuri”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>