Published On: mie, apr. 26th, 2017

Braileanul Cristian Piron a castigat Premiul III la Concursul National de Muzica Usoara „Art Oradea Festival”

Piron Cristian_infobrailaIn perioada 23-26 aprilie 2017, Consiliul Judetean Bihor prin Scoala de Arte „Francisc Hubic” a organizat cea de-a IV-a editie a Concursului National de Muzica Usoara „Art Oradea Festival”, in parteneriat cu Teatrul Szigligeti din Oradea, eveniment in cadrul caruia Cristian Piron, absolvent al Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” din Braila, a obtinut Premiul al III-lea.

Concursul a fost deschis tinerilor cursanti sau absolventi ai Scolilor de Arte din tara, cu vârste cuprinse intre 16 si 28 ani, in urma unei preselectii exigente fiind admisi in finala 13 concurenti apartinând scolilor de arte din: Oradea, Alba Iulia, Satu Mare, Tg. Mures, Resita, Pitesti, Sibiu, Cluj Napoca si, nu in cele din urma, Braila. Juriul a avut drept presedinte pe compozitorul Horia Moculescu si a fost format din personalitati de marca ale muzicii usoare românesti, reprezentanti ai Consiliului Judetean Bihor, ai organizatorului, precum si din personalitati culturale locale.

Cristian Piron a interpretat in concurs melodiile „Cry me a river” din repertoriul international si „Eu nu mai sunt cel de ieri” din repertoriul lui Aurelian Temisan, compozitor Cornel Fugaru, versuri Dan V. Dumitriu, fiind rasplatit cu un trofeu, diploma si cu un premiu in bani de 1.000 lei.

Tânarul si talentatul interpret de muzica usoara este absolvent al clasei de chitara clasica – prof. Crin Grigore si canto muzica usoara – prof. Liliana Chirita, iar actualmente este student in anul II la chitara clasica in cadrul Academiei de Muzica “Gh. Dima” Cluj-Napoca, extensia Piatra Neamt.

De asemenea, este solist si instrumentist al Trupei de Rock, Jazz & Blues „Porto Franco Band” a Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” din Braila si participa frecvent la actiunile culturale organizate de Scoala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>