Published On: vin, apr. 28th, 2017

Braila, in topul oraselor cu o calitate scazuta a aerului

Potrivit unei cercetari realizate de platforma de anunturi imobiliare Storia.ro, in colaborare de agentia de cercetare D&D Research Ploiesti, Calarasi si Bucuresti au fost desemnate orasele cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania. Lista oraselor evaluate ca avand o calitate scazuta a aerului continua cu Focsani, Galati, Slatina, Resita, Bacau, Satu Mare si Braila.

La polul opus, Brasov, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orasele cu cea mai buna calitate a aerului din Romania. Ramnicu Valcea, Piatra-Neamt, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitesti, Slobozia si Botosani sunt urmatoarele in clasament.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnata de peste 40.000 de romani ca avand cea mai buna calitate a aerului, pe cand Bucuresti-Ilfov se afla pe ultimul loc, cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania.

Cartierele desemnate ca avand cea mai scazuta calitate a aerului din Romania sunt Mihai Bravu din Ploiesti, Mureseni din Targu Mures si Gara din Slatina.

Pe de alta parte, primele pozitii in clasamentul national al cartierelor cu cea mai buna calitate a aerului sunt Racadau si Noua din Brasov, urmate de cartierul Valea Aurie din orasul Sibiu. Din top zece mai fac parte si patru cartiere din orasul Cluj-Napoca, si anume Grigorescu, Gruia, Zorilor si Andrei Muresanu.

In general, orasele cu o densitate ridicata a populatiei sunt si zonele percepute de cetateni ca avand cea mai scazuta calitate a aerului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>