Published On: joi, apr. 27th, 2017

Anuntul facut de meteorologi / Cum va fi vremea in minivacanta de 1 mai?

Meteorologii anunta ca vremea va fi deosebit de calda, cu maxime de 26 – 28 de grade. Sambata, in regiunile vestice si nord-vestice vremea se va raci semnificativ, cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse, dar in Bucuresti vremea se va mentine calda pentru sfarsit de aprilie, sustine Reporterntv.ro.

Astazi, temperaturile vor continua sa creasca si vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada din an in majoritatea zonelor. Maximele se vor incadra intre 12 grade in Delta Dunarii 28 de grade in sud-vestul Transilvaniei, poate si in dealurile de vest, minimele vor fi cuprinse intre 1 grad in depresiunile Carpatilor Orientali si 15…16 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari spre seara si noaptea in vest si in nord-vest, unde izolat vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta si temporar in Banat, Crisana, Moldova si Dobrogea. In zonele joase din est si sud-est, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

VINERI: In majoritatea zonelor, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in ultima decada a lunii aprilie; temperaturile maxime se vor incadra intre 14..19 grade in zona litoralului si a deltei si 29 grade in sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse in general intre 5 si 15 grade. Ziua cerul va fi variabil, cu unele innorari in vestul tarii si la munte unde izolat vor fi ploi de scurta durata. Incepand cu orele serii instabilitatea atmosferica seva accentua si drept urmare local vor fi averse in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Oltenia si jumatatea de nord a Moldovei. Vor fi si descarcari electrice, conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, in estul si sud-estul teritoriului, dar si in partea de vest unde rafalele vor fi mai mari in timpul ploilor. In extremitatea de sud-est vor mai fi conditii de ceata.

SAMBATA: In regiunile vestice si nord-vestice vremea se va raci semnificativ, cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. In restul tarii, desi temperaturile vor scadea usor, vremea ramane calda pentru sfarsit de aprilie, iar instabilitatea atmosferica se va manifesta incepand cu orele amiezii prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si izolat grindina. Pe arii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate. Exceptie va face sud-estul, unde probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in majoritatea zonelor, in special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13…14 grade in extremitatea de vest a teritoriului si 25 de grade in cea de sud, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 si 12 grade.

DUMINICA: Temperaturile vor continua sa scada in toata tara, astfel ca vremea va deveni racoroasa in majoritatea zonelor, chiar rece pentru aceasta data in vest, nord-vest si centru. Cerul va avea innorari temporar accentuate; pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, exceptand sud-vestul si estul extrem, unde ploile se vor semnala pe spatii mai mici. Vor fi si descarcari electrice, izolat grindina, iar cantitatile de apa vor fi local insemnate. Noaptea vor fi ploi slabe, pe areale restranse in est si sud-est, iar in nordul Carpatilor Orientali, la peste 1800 m, vor fi posibile precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, de scurta durata. Maxime se vor incadra intre 10 si 22 grade, iarminimele termice vor fi cuprinse intre 2 si 10 grade.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>