Published On: joi, mart. 23rd, 2017

Sfarsit de saptamana plin de evenimente / Plantare de trandafiri si copaci, recitale muzicale, evenimente dedicate “Orei Pamantului”, baschet si multe altele

plantare_pomi_infobrailaAcest weekend se anunta plin de evenimente foarte diverse. De la plantarea de trandafiri si copaci si recitaluri de muzica, la un meci de baschet important al echipei orasului, la care intrarea e libera.

Mai joi puteti vedea programul complet al evenimentelor pregatite de municipalitate:

Plantare trandafiri si copaci – vineri, 24 martie 2017, ora 14.30, Parcul "Caporal Musat". Participa si elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 29 "Mihail Sadoveanu".

“Ii invit pe brailenii care ua timp liber si disponibilitate sa ne intalnim la Parcul Musat, pentru a planta trandafiri pe port inalt si cativa pomi in acea zona. Urmeaza ca saptamana viitoare, in weekend, sa ii invitam din nou la o activitate de plantare a pomilor, platani, la intrarea in Braila, dinspre Carrefour”, a spus Marian Dragomir

Cu prilejul Zilei Nationale a Greciei, sambata, 25 martie, Casa de Cultura a Municipiului Braila, in colaborare cu Comunitatea Elena Braila, organizeaza expozitia personala de fotografie canvas a artistului Marius Papadopol. Vernisajul expozitiei are loc, incepand cu ora 13.00, la Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga, din Piata Poligon nr. 2. In cadrul evenimentului, va avea loc si un recital de bouzouki sustinut de Andrei Mogos.

expozitie Ziua Greciei_infobrailaSambata, 25 martie, incepand cu ora 20.00, pe Platoul din Piata Independentei, Asociatia Cantus Mundi Bucuresti, Corul National de Camera Madrigal si Teatrul Excelsior in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila organizeaza evenimentul anual "Ora Pamantului". Pentru marcarea Orei Pamantului, incepand cu ora 20.30 va avea loc un recital muzical. De asemenea, in momentul stigerii luminilor, in intervalul orar 20.30-21.30, fiecare participant va purta o bratara fluorescenta. Tot sambata, in intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul ornamental de pe cladirile Colegiului National "Gheorghe M. Murgoci",  Colegiului National "Nicolae Balcescu", Casa Petre Stefanescu Goanga si Teatrul "Maria Filotti" va fi inchis.

baschet_infobrailaCasa de Cultura a Municipiului Braila, in colaborare cu Asociatia ProBasarabia si Bucovina – filiala Vasile Voloc, Braila si Societatea de Stiinte Istorice din Romania, organizeaza manifestarea cultural-artistica Dor de Basarabia, prilejuita de implinirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Actiunea are loc, duminica, 26 martie 2017, incepand cu ora 11.00, la Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga, din Piata Poligon nr. 2.

In cadrul evenimentului, profesorul dr. Stefan Aftodor, presedintele Societatii de Stiinte Istorice din Romania, filiala Braila, va prezenta comunicarea Basarabia si unitatea nationala la rascruce de veac si de vremuri.

Programul artistic include un moment poetic sustinut de Adrian Rusu, elev la Colegiul Economic Ion Ghica, un recital de folclor traditional romanesc cu solistii Casei de Cultura a Municipiului Braila si momente muzicale oferite de grupul folk Generatii, condus de profesorul Dumitru Popescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>