Published On: joi, mart. 16th, 2017

Se anunta vremuri grele pentru Dacia Unirea Braila / Valentin Avramescu: “Florin Cirligea este cel care asigura salariile, iar daca isi retrage finantarea Dacia Unirea se va desfiinta”

Dacia Unirea Braila este intr-o situatie critica. Principalul investitor, omul de afaceri Florin Cirligea a spus recent ca s-a saturat sa sustina financiar singur aceasta echipa, fara vreun ajutor din partea autoritatilor locale. Acesta a spus ca pentru a sustine un club de fotbal cheltuiele sunt foarte mari, iar in urma cu trei ani se discutase un parteneriat pentru a sustine clubul. Astfel, banii necesari pentru administrarea clubului trebuia sa vina din trei directii: o treime din privat, o treime de la Primarie si o treime de la Consiliul Judetean.

“La handbal se deplaseaza 20 de insi, iar la fotbal trebuie minim 80. La o deplasare, atentie ce va spun! Pentru ca neprezentarea a doua echipe de juniori in competitiile la nivel national duce automat la depunctarea echipei mari. Si acum haideti sa socotim 80 de insi cam ce inseamna. Iar cu 250.000 , sau cu 200.000 cu care s-a luat echipament, degeaba  s-a luat echipament si mingii, daca n-ai restul! As vrea sa lamurim problema, pentru ca va spun, si eu m-am saturat, sunt banii mei proprii si personali si daca nu am ajutor, cu parere de rau, cu parere de foarte rau… Oricum, 400.000, pana in ziua de astazi, de la inceputul anului, s-au dus! Si nu putem astepta rectificarea din august, pentru ca fiecare om mananca lunar, domnule presedinte, nu mananca in august o data!

Acum 3 ani de zile, cand s-a discutat despre echipa de fotbal, s-a zis asa: o treime (din suma necesara functionarii acesteia – n.r.) din privat, o treime de la Primarie si o treime de la Consiliul Judetean. Vreau sa va informez ca in trei ani de zile, Primaria a dat undeva in jur de 1,4 milioane lei, Consiliul Judetean a dat 200.000  lei, iar din privat – 3,5 milioane lei. Daca vrem sa mai avem echipa de fotbal, eu, unul, singur – singurel, nu mai pot s-o tin! Adica neavand nicio implicare, nefiind nici asociat, vorbim numai pe sponsorizare, pe publicitate. Iar mie mi se pare o suma infima 1,1 milioane lei, pentru sport, culte si cultura, daca facem o comparatie cu 2,5 milioane lei, la handbal. A nu se intelege ca am ceva cu handbalul, dar suma alocata fotbalului este infima. Iar pentru acest capitol nu cred ca e corect facut bugetul”, a spus Florin Cirligea.

Presedintele clubului brailean a spus la randul sau ca daca Florin Cirligea nu va mai ajuta echipa financiar, viitor este unul negru. In prezent 95% din banii de la club sunt primiti de la Cirligea, iar 5% vin din sponsorizari. Acesta sustine ca in momentul de fata clubul nu are niciun ban in conturi si ca nu exista garantia terminarii acestui sezon .

“Daca Florin Cirligea isi ia mana de pe echipa, lucrurile sunt simple – punem lacatul la stadion si plecam acasa. La acest moment 95% din banii care vin la club sunt de la Florin Cirligea, iar 5% sunt bani adusi cu eforturi proprii, din sponsorizari. In acest moment nu avem niciun ban in cont si nici garantia ca vom termina campionatul. Avem deja restante doua salarii la jucatori, Florin Cirligea este cel care asigura salariile, iar daca isi retrage finantarea Dacia Unirea se va desfiinta”, a declarat presedintele clubului, Constantin Avramescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>