Published On: mie, Mar 29th, 2017

Pretul unei calatorii cu transportul in comun in Galati creste de la 1 aprilie / Urmeaza scumpiri si la Braila?

Marian Dragomir a anuntat in mai multe randuri ca parcul auto al celor de la Braicar urmeaza sa se mareasca si in acest an, dar nu a adus niciodata in discutie daca pretul unei calatorii va creste sau va ramane la acelasi nivel. Vecinii nostri, galatenii, urmeaza sa plateasca pentru o calatorie, de la 1 aprilie, 2 lei, cu 50 de bani mai mult decat acum. Decizia a fost votata de consilierii locali, marti, 28 martie. Hotararea prevede si alte tarife pentru abonamentele subventionate de municipalitate si destinate diverselor categorii defavorizate – elevi, pensionari etc.

“Pentru elevi si studenti, costul pentru un abonament pe o linie va fi de 1 leu pe luna, un cost simbolic, insa esential pentru o evidenta mai precisa asupra subventiilor pe care municipalitatea le acorda. Pentru pensionari, am stabilit de comun acord cu reprezentantii lor urmatoarele praguri: pentru persoanele cu pensia mai mica de 1.450 de lei, abonamentul pe o linie – 1 leu pe luna; pentru persoanele cu pensia cuprinsa intre 1.451 de lei si 2.000 de lei, reducerea pentru costul abonamentului/o linie/luna este de 75%; pentru persoanele cu pensia cuprinsa intre 2.000 de lei si 2.500 de lei, reducerea pentru costul abonamentului/o linie/luna este de 50%. Persoanele cu pensia peste 2.500 de lei vor plati integral costul abonamentului pentru transportul in comun”, a declarat primarul Ionut Pucheanu.

Totodata, si in Constanta se discuta serios despre o posibila majorare a pretului calatoriei. In prezent constantenii platesc, ca si brailenii, 1.5 lei pentru o calatorie, dar e posibil ca in viitorul apropiat pretul sa ajunga la 1,75. Majorarea pretului biletului este in proiectul de buget al Regiei, aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local Constanta ce va avea loc in 31 martie.

Brailenii platesc printre cele mai mici preturi pentru o calatorie. Singurul oras in care o calatorie este sub 1.5 lei, este Bucurestiul unde se plateste doar 1.3 lei. La polul opus se afla Oradea unde tariful unei calatorii este de 3 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author