Published On: mie, mart. 8th, 2017

O braileanca a fost condamna la 8 luni de inchisoare pentru o chirie nedeclarata

Maria Avram, o braileaca in varsta de 59 de ani, a fost condamna la  8 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca nu a platit impozit dupa ce si-a inchiriat apartamentul unei familii. Mai mult, femeia trebuie sa presteze si 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Batrana nu a facut recurs la aceasta decizie a judecatorilor, astfel ca sentinta a ramas definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada iunie – noiembrie 2015, in apartamentul inculpatei situat pe strada Enachita Vacarescu au locuit sotii Sisu cu cei trei copii ai lor. Femeia locuia intr-un alt imobil, aflat pe strada Alecu Rossu. In perioada in care au locuit in apartamentul respectiv, chiriarii au platit prorietarei 300 de lei luna, fara sa exista vreun contract de inchiriere intre partile implicate. Plata chiriei se efectua pana pe data de 7 a lunii in curs. In urma unei reclamatii primite de la vecinii Mariei Avram, IPJ Braila s-a sezizat si s-au inceput cercetarile, iar in vara lui 2016 inculpata a fost trimisa in judecata. Femeia a recunoscut in fata anchetatorilor ca nu a fost incheiat vreun contract si nu a declarat veniturile obtinute la ANAF. Totodata, femeia a precizat ca, intrucat chiriasii rau-platnici nu au achitat facturile la utilitati si nu au platit chiria pentru lunile octombrie si noiembrie, le-a cerut sa elibereze locuinta.

“ANAF – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila a comunicat ca Avram Maria datoreaza bugetului consolidat al statului, pentru veniturile incasate din cedarea folosintei locuintei, sumele de 216 lei – reprezentand impozit pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor – si 74 de lei – reprezentand contributie de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor – totalizand suma de 290 lei”, se preciza in dosarul intocmit de procurori. Maria Avram si-a achitat datoriile catre stat, insa nu a scapat de condamnarea penala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>