Published On: joi, Mar 2nd, 2017

Marian Dragomir: “Singura noastra sansa pentru a plati mai putin la taxa de salubrizare este colectarea selectiva”

La finalul lunii februarie Marian Dragomir a scris in mediul online ca in municipiu au fost instalate mai multe tomberoane destinate colectarii selective a gunoiului. Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir, ca primele zile de colectare selectiva nu a decurs chiar dupa cum s-a planuit. Edilul sef a spus ca nu toti brailenii respecta regulile, unii continuand sa arunce pungile de gunoi amestecat fie in containerul pentru fractia uscata, fie in cel pentru fractia umeda.

“Depinde de educatia fiecaruia. Unii colecteaza selectiv, altii nu… Am inceput intr-o zona, urmeaza sa ne extindem si in alte, cert este ca incet incet trebuie sa ne educam singuri, sa avem acasa doua pungi, pentru ca s-au facut primii pasi si ar fi pacat sa avem un esec. Vreau sa va spun ca in luna ianuarie a anului 2017, noi, toti locuitorii din municipiul Braila, am dus mai mult gunoi decat in luna ianuarie a anului 2016 si atunci singura noastra sansa pentru a plati mai putin anul viitor la ceea ce presupune taxa de salubrizare, este colectarea selectiva; alta sansa nu avem. Cred ca in primavara aceasta operatorul Braicata va amplasa toate tomberoale pe care le are la dispozitie pentru a face colectare selectiva pe zona lui”, a spus Marian Dragomir.

Intrebat despre o declaratie oferita de consilierul sau personal, Aurel Simionescu, in care a spus ca taxa de salubritate poate sa creasca din 2018, edilul sef nu a negat acest lucru spunand ca daca in acest an s-a platit o penalizare de 80 lei/tona, la anul se va plati 120 lei/tona, daca nu se va scadea cantitatea de gunoi.

“Anul acesta, impunerea pentru depasirea cantitatii de gunoi si nereducerea ei a fost de 80 lei/tona; daca noi nu reducem anul acesta cantitatea, anul viitor, in loc de 80, va trebui sa platim 120 lei/tona. Acesta este si motivul pentru care noi amplasat deja aceste prime pubele. Avem in intentie sa se accelereze achizitia pentru stabilirea operatorului unic, care sa faca si colectarea selectiva la nivelul intregului judet, pentru a putea sa reducem cantitatea de gunoi pe care o producem”, a adaugat primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author