Published On: lun, Mar 6th, 2017

Mai multi elevi ai Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” vor participa la concursul “Icoana si scoala marturisirii”

Intre manifestarile culturale prilejuite de “Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si pictorilor bisericesti si Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului”, sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice ,organizeaza in perioada 1 decembrie 2016-21 mai 2017, Concursul National de Creatie "Icoana si Scoala marturisirii”. Acest concurs se adreseaza tinerilor participanti la grupele catehetice din parohiile inscrise in Programul National "Hristos impartasit copiilor”. Printre aceste parohii se numara si parohia Sf. Ierarh Nicolae din Braila care desfasoara Programul National “Hristos impartasit copiilor” in parteneriat cu Liceul Teoretic Nicolae Iorga. Elevii talentati ai acestui liceu au acceptat provocarea Concursului “Icoana si Scoala marturisirii” si au realizat lucrarile prevazute de Regulamentul de concurs, dupa cum insisi marturisesc:

“M-a atras in primul rand sectiunea artistica a concursului. Simt ca mi se potriveste, fiindca  pot exprima liber si creativ, folosind culori si materiale neconventionale, bucuria de a fi crestina ortodoxa”, Voicu Ana-Maria (Clasa a X-a B)

“Chiar daca sunt in ultimul an de liceu ,am acceptat provocarea acestui concurs fiindca imi da sansa marturisirii credintei prin icoana ortodoxa-teologie in culori. Este foarte interesant sa cunosti etapele zugravirii unei icoane care respecta canoanele bisericesti.In acest scop am realizat un portofoliu la sectiunile literara si multimedia”, Pancu Mihai Iulian (Clasa a XII-a B)

“Eu consider ca participarea la orice concurs este o experienta care te ajuta sa te descoperi si sa te imbogatesti spiritual. Concursul "Icoana si Scoala marturisirii", in special prin sectiunea literara, imi ofera posibilitatea sa  exprim relatia cu Dumnezeu si cu prietenii, colegii si profesorii mei”, Turcanu Daniela (Clasa a IX-a C)

In perioada 1-10 martie prof. de Religie Stanescu Liliana, coordonator a lucrarilor portofoliilor acestor elevi, le va depune la sediul Protoieriei Braila.

"Indiferent de rezultate, ne mandrim cu acesti elevi fiindca ei se implica cu entuziasm in programele si proiectele desfasurate de parohia Sf Ierarh Nicolae si putem spera ca, alaturi de toti elevii care au dorit sa participe la Concursul "Icoana si Scoala marturisirii" vor duce valorile credintei crestin-ortodoxe mai departe", au spus reprezentantii liceului brailean.

Comentarii

comentariu

About the Author