Published On: mie, mart. 29th, 2017

Jandarmii braileni sarbatoresc “Ziua Jardarmeriei Romane” / Jandarmii le-au pregatit mai multe surprize brailenilor, pe care ii asteapta in Parcul Monument

Luni, 3 aprilie, jandarmii braileni sarbatoresc 167 de ani de la semnarea documentului “Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor in corp de Jandarmi”, de catre domnitorul Grigore Alexandru Ghica, care a pus bazele Jandarmeriei Romane.

Inca de la aparitia sa ca arma, Jandarmeria Romana a constituit principala institutie destinata gestionarii ordinii publice, in slujba si mereu aproape de cetatean. In ofis-ul domnesc privind „slujba Jandarmeriei” in principatul Moldovei, se stipula faptul ca Jandarmeria este o putere infiintata pentru „a priveghea siguranta publica, tinerea bunei oranduieli si aducerea la implinire a legilor” si faptul ca „jandarmeria este datoare sa dea sprijin ori careea persoane ar cere ajutorul sau intr-un moment de primejdie.”

Pentru a celebra cei 167 de ani, in saptamana 27-31 martie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean se vor desfasurata mai multe  evenimente sportive, printre care minifotbal, sah sau tenis de masa. Mai mult, in weekend, in intervalul orar 15:00-19:00, jandarmii vor organiza un stand de prezentare a institutiei, in zona „Rondou” a Parcului Monument. Totodata, duminica, in jurul orei 17:00, luptatorii Detasamentului Mobil de Interventie vor desfasura si exercitii demonstrative, iar luni evenimentele vor continua la sediul institutiei din strada Industriei, nr.1, culminand cu Ziua Portilor Deschise.

“Cu acest prilej, invitam la aceasta activitate pe toti cei interesati sa vada materialele si tehnica folosite in misiunile institutiei, iar pentru elevii de liceu care doresc sa opteze pentru o cariera militara in Jandarmaria Romana, un specialist din cadrul Biroului Resurse Umane va oferi informatiile necesare”, se arata intr-un comunicat remis de Jandarmerie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>