Published On: joi, Mar 23rd, 2017

Iulian Chiriac: “Domnul Bunea Stancu nu este idolul meu si nici mentorul meu”

In ultima perioada a aparut in presa faptul ca actualul presedinte al Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac il are ca mentor pe fostul sef al judetului Gheorghe Bunea Stancu. Astazi, intr-o conferinta de presa, Chiriac a dorit sa dezminta acest lucru spunand ca singura relatia pe care a avut-o cu Stancu a fost cea de coleg de partid si nimic mai mult.

“As avea de punctat doua lucruri, chiar daca am fost coleg de partid cu domnul Bunea Stancu, nu este idolul meu si nici mentorul meu n-a fost niciodata”, a spus Iulian Chiriac.

Intrebat de faptul ca de cele mai multe ori atmosfera din cadrul sedinte CJ devine una foarte aprinsa si ca uneori nu-si lasa consilierii sa vorbeasca, Chiriac a spus ca le-a dat acestora dreptul sa vorbeasca atat timp cat problema a fost strict pe partea de proiecte.

“Eu cred ca le-am dat dreptul sa vorbeasca, problema e sa vorbeasca strict pe partea de proiect de hotarare. Asta nu inseamna ca trebuie sa vorbim o ora efectiv. Mi-as fi dorit sa vina cu argumente foarte clare pe buget, pe articolele de buget. Proiectul de buget a fost pus in transparenta pe site-ul Consiliului Judetean incepand cu 9 februarie. In discutiile cu dansii stiau toti ca este si i-am rugat sa vina si sa aduca modificari la proiectul de buget… n-au venit. Ceea ce mi s-a reprosat ca pe acest buget nu prevedem foarte multi bani pe proiectele europene, eu va readuc aminte ca deja avem cateva proiecte pe fonduri europene si ma refer la proiectul pe POR(n.r. Programul Operational Regional) cu o suma destul de mare, avem si altele in vizor, este primordial pentru noi ca si obiectiv unii din banii pe care vrem sa-i atragem sunt pe fonduri europene. Este punctul numarul 1 pe ordinea de zi, dar pentru a atrage aceste fonduri trebuie sa avem proiecte tehnice, DALI(n.r. Documentatie de avizare a lucrarilor de interventii) si sa identificam axele de finantare, dupa care urmeaza banii guvernamentali pe ordonante, dupa care avem banii proprii ai Consiliului Judetean pe care vrem sa-i folosim”, a conchis Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author