Published On: joi, Mar 16th, 2017

Infratirea Brailei cu Galatiul tot mai aproape de realizare / Ionut Pucheanu: “La finele lunii aprilie vom semna protocolul de infiintare a asociatiei”

La inceputul lunii martie primarul Marian Dragomir a spus ca Primariile si Consiliile Judetene ale municiilor Braila si Galati au avut mai multe intalniri, punandu-se bazele unei asociatii, care va promova proiectele comune ale celor doua municipii. Edilul sef a sublinat cat nu exista orgolii, intalniril fiind in ambele Municipii.

“Am avut o intalnire cu administrativa, la nivel de Consiliu Judetean – Primarii ale celor doua orase. In trecut au fost intaniri la Braila si la Galati, ultima a fost la Braila, iar astazi secretarii de la municipiu si judet se intalnescu cu secretarii celor doua unitati administrative din Galati. Nu avem orgolii! Am hotarat sa pastram o anumita discretie a contextului in care discutam, pana in acel moment in care vom face publice toate detaliile. Cert este ca suntem oanei tineri, nu avem orgolii, acesta este si motivul pentru care ne intalnim atat in Braila, cat si in Galati. Si denumirea acestei asociatii nu va genera nemultumire din partea unora ca va incepe cu Braila sau Galati. Am stabilit deja numele. Credem ca suntem in regiunea “Dunarea de Jos”, acest nume nu va genera orgolii din partea nimanui. Nu ne mai intereseaza sa pierdem vremea pe orgolii marunte. Aceasta asociatie presupune o zona metropolitana si colaborarea pentru sustinerea unor proiecte comune", a spus Marian Dragomir.

Recent, primarul Galatiului, Ionut Pucheanu a avut o declaratie cu acelasi optimism ca si omologul sau brailean. Mai mult, acesta a spus ca la finalul lunii aprilie se va trece peste parte de discutii si se vor semna documentele. Potrivit acestuia urmeaza sa fie semnat un protocol privind infiintarea unei asociatii intercomunitare – “Dunarea de Jos”

“Ne-am intalnit deja de mai multe ori, iar saptamana viitoare ne vom intalni din nou, astfel incat pana la finele lunii aprilie sa semnam protocolul de infiintare a asociatiei”, a spus Pucheanu.

Intrebat daca sediul acestei asociatii va fi la Galati sau la Braila, Pucheanu a spus ca din cauza unor astfel de discutii tratativele au stagnat: “Din cauza unor astfel de intrebari nu s-a intamplat nimic ani la randul. Acum, insa, cred ca am trecut de nivelul unor astfel de orgolii, vorbim de doua administratii locale conduse de oameni tineri, cu alte viziuni, care vor sa colaboreze”.

O asociatie de acest gen este benefica celor doua municipii, deoarece un astfel de organism va absorbi mult mai usor fonduri europene, decat o face in prezent cele doua administratii.

Comentarii

comentariu

About the Author