Published On: mie, Mar 15th, 2017

Informare meteo de vant puternic si ploi, in toata tara / La munte se va asterne un nou strat de zapada

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de vant puternic la nivelul intregii tari, respectiv de precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in unele regiuni, in special in zona montana, valabila pana vineri dupa-amiaza, sustine Realitatea.net.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 15 martie, ora 23:00 — 17 martie, ora 15:00, la munte vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si, mai ales in cursul zilei de joi (16 martie) si in noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), se va depune strat nou de zapada, pe arii restranse mai consistent, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali.

Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de peste 60 — 70 km/h, iar pe crestele inalte rafalele vor depasi 80 — 90 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Prognoza releva, de asemenea, ca vor fi intensificari temporare ale vantului cu viteze de 50 — 60 km/h si in restul teritoriului, cu precadere in regiunile estice, nordice si centrale.

In noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala in estul si sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restranse in Moldova si izolat in Muntenia. 

Comentarii

comentariu

About the Author