Published On: lun, mart. 6th, 2017

HC Dunarea Braila tot mai aproape de titlul de vicecampioana dupa victoria din derby-ul cu CSM Roman

Vineri seara, in prologul etapei a XX-a din Liga Nationala de handbal feminin, HC Dunarea Braila a reusit sa obtina o victorie importanta in fata celor de la CSM Roman pe propriul teren, dupa 60 de minute foarte disputate. Braila a castigat cu 27-23, desi jocul prestat de elevele lui Buceschi din prima repriza nu a fost la nivelul ocupantei locului doi in clasament.

Prima repriza a inceput echilibrat, primul gol fiind marcat abia in minutul 2 si 22 de secunde de gazde prin Bianca Tiron, pe contraatac. Romanul a egalat imediat, dar Braila a ramas la conducerea jocului pana in minutul 12, cand Iryna Glibko a adus oaspetele pentru prima data in avantaj, scor 4-5. Din acest minut oaspetele au ramas la conducerea pana la finalul primelor 30 de minute. Mai mult, in minutul 19, Luciana Popescu a inscris pentru 6-8, Romanul avand pentru prima data doua goluri avans. La scorul de 8-9 gazdele au ratat o imensa ocazie de a egala, dar, dupa o interceptie in aparare a Biancai Tiron, aceasta a plecat pe contraatac, singura cu portarul Timoshenkova, dar a aruncat la bratul portaritei ucrainene care a parat incredibil aruncarea handbalistei de la Dunarea, iar pe faza a doua oana Chitacu a dus Romanul la doua goluri avans. In minutul 29 echipa antrenata de Gheorghe Covaciu s-a distantat la 3 goluri, scor 8-11, iar rezultatul primei reprize a fost stabilit de reusita Anetei Udristioiu.

Brailencele au iesit mult mai motivate de la cabine si impinse de la spate de public au reusit sa revina la carma jocului. Primul gol din partea a doua a fost marcat de Gabi Perianu. Dupa acest gol, oaspetele au reusit sa se distanteze din nou la trei goluri, scor 10-13, in minutul 34. Din acest minut a inceput revenirea Brailei, care a marcat de 4 ori consecutiv. Bianca Tiron a reusit sa egaleze si tot ea a adus HC Dunarea in avatanj in minutul 39. Oaspetele nu au renuntat la lupta, iar in minutul 41 au reusit sa egaleze la 14. Replica gazdele a venit imediat, care in minutul 43 conducea cu 16-14. Mai mult, pana in minutul 49 diferenta dintre cele doua formatii a continuat sa creasca, tabela de marcaj indicand 21-15. Pe final elevele lui Buceschi s-au relaxat, permitandu-le jucatoarelor de la Roman sa se aproprie la 4 goluri. Ultimul fluier al centralului a consemnat o victorie foarte importanta in economia campionatului pentru HC Dunarea Braila, consolandu-si pozitia a doua.  

HC Dunarea Braila: Bianca Tiron -12 goluri, Gabriela Perianu -5, Madalina Zamfirescu -3 (1 de la 7 m), Alina Czeczi -2, Timea Tatar -2, Eliza Buceschi -1, Aneta Udristioiu -1, Alexandra Orsivschi -1. In poarta, Elena Voicu a avut 11 interventii reusite si o aruncare de la 7 metri parata. Au mai jucat: Natasha Antikj, Gabriella Szucs, Mihaela Obedeanu, Andreea Lipara, Diana Axinte, Anca Ciuclaru si Stefania Epureanu.

CSM Roman: Irina Glibko -7 (3 de la 7 m), Luciana Popescu -6 (4 de la 7 m), Carmen Stoleru -3, Ana Maria Iuganu -3, Oana Chitacu -2, Raluca Agrigoroaie -2. In poarta Tymoshenkova a avut 11 interventii reusite.

Etapa viitoare HC Dunarea Braila va juca impotriva Coronei Brasov, in fata propriilor suporteri.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>