Published On: vin, mart. 24th, 2017

HC Dunarea Braila a castigat greu meciul cu Corona Brasov

HC Dunarea Braila a revenit cu o victorie dupa pauza competitionala cauzata de meciurile de pregatire ale nationalei. Braila a castigat greu pe propriul teren impotriva Coronei Brasov, scor 27-25(12-11) si a trecut cu bine de primul test al acestei saptamani.

Braila a inceput bine meciul si a marcat rapid de doua ori, dar lipsa de inspiratatie ale elevelor lui Buceschi le-a permis brasovencelor sa egaleze la 2 in minutul 7, prin Pricopi. Dupa acest gol, brailencele si-au revenit si s-au distantat rapid la patru goluri. Din pacate gazdele nu au reusit sa mentina acest ritm, iar jucatoarele de sub Tampa au reusit sa se aproprie la doua goluri, scor 12-10. La acest scor, Gabi Perianu a ratat o aruncare de la 7 metri, iar la faza imediat urmatoare, Pricopi a marcat ultimul gol al primei reprize, pentru 12-11.

Repriza a doua a inceput cu Braila in ofensiva care a reusit sa se desprinda pentru prima data la cinci goluri in minutul 36, 17-12. Din pacate, in minutul 38 Elena Voicu s-a accidentat si a fost inlocuitade Antikj. Desi Braila a fost la conducerea jocului pe tot parcusul meciului, in minutul 51, Corona Brasov s-a apropriat la un singur gol, scor 22-21. Costica Buceschi a simtit momentul greu si a cerut time-out. Dupa reluarea jocului, Alina Czeczi a marcat pentru 23-21, dar la urmatorul atac Neagu le-a adus pe oaspete din nou la un gol in spatele  Brailei. Pentru ultimele minute, in poarta Dunarii a revenit Voicu, iar Udristoiu a marcat pentru 24-22 in minutul 54. Ultimele 5 minute au fost pe muchie de cutit. Perianu a fost eliminata doua minute, iar acest lucru le-a permis oaspetelor sa egaleze. Incurajate frenetic de peste 1.400 de suporteri, elevele lui Buceschi au crezut in continuare in victorie, iar cu cateva secunde inaintea ultimul fluer Eliza Buceschi a marcat de la 7 metri, scor 27-25. Dupa aceasta victorie muncita HC Dunarea Braila isi consolideaza pozitia secunda in campionat si pleaca la Craiova pentru derby-ul cu SCM Craiova cu un moral bun. Daca Braila nu va pierde in Oltenia, isi va asigura in proportie de 90% titlul de vicecampiona.

HC Dunarea: Gabriela Perianu – 6 goluri, Bianca Tiron -5, Eliza Buceschi -5 (3 de la 7 m), Alina Czeczi -4, Aneta Udristioiu -4, Timea Tatar -2 si Madalina Zamfirescu -1.

Corona Brasov: Laura Chiper -10 goluri,  Carmen Cartas -4, Marilena Neagu -4, Andreea Pricopi -3, Oana Bondar -2, Mihaela Tivadar -1 si Adriana Craciun -1.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>