Published On: mar, Mar 28th, 2017

GALARIE FOTO: ​Membrii ATOP in vizita la comuna Traian

Luni 27 martie, Autoritatea Teritoriala de ordine Publica Braila a organizat o dezbatere publica cu membrii comunitatii Comunei Traian, la sediul Caminului Cultural al Comunei Traian.

​Cu aceasta ocazie, membrii ATOP Braila au discutat, cu Primarul Comunei Traian – domnul Abaseaca Nicusor, consilieri locali, directorul institutiei de invatamant, administratori societati cu profil agricol, preot paroh, cetateni, cu privire la prioritatile sigurantei persoanei si ordinii publice la nivelul comunitatii Traian.

La  intalnire au participat si Subcomisar Marius Budu – Seful Politiei Municipiului Braila, Comisar sef Munteanu Iorgu – Adjunct pe probleme de ordine publica – Politia Municipiului Braila, Comisar sef Constantin Gheorghe – Sef Sectie Politie Rurala nr. 2 si AdjunctulSefului Postului de Politie Comunala Traian – Agent sef Lipan Cristian

​Cu raportare la Planul Strategic de Ordine Publica al ATOP Braila, din punct de vedere statistic, cadrele Postului de Politie al Comunei Traian si-au indeplinit indicatorii de performanta minimali stabiliti, starea infractionala, la nivelul Comunei Traian si a satelor componente, avand un trend descrescator. Astfel cifrele infractionalitatii inregistrate la nivelul Postului de Politie al Comunei Traian cat si la nivelul Sectiei 2 Politie Rurala reliefeaza faptul ca in anul in primele 3 luni ale anului 2017, nu au fost comise fapte grave (viol, omor, talharie, etc), sesizarile iregistrate avand un grad de pericol social redus.

​Ca fapte penale, cele mai des intalnite, au fost cele comise cu violenta, de intensitate si gravitate mica, respectiv infractiuni de  "loviri sau alte violente", aparute in mod spontan, ca urmare a consumului de alcool, precum si furturile din locuinte, curti si anexe gospodaresti.

​Principalele cauze generatoare de infractionalitate sesizate la nivelul Comunei Traian sunt urmatoarele:

- degradarea climatului de siguranta publica, influentata de situatia socio-economica existenta in randul populatiei;

- existenta multor imobile nelocuite, lasate fara supraveghere si fara a fi asigurate corespunzator;

- consumul excesiv de alcool, pe fondul caruia apar conflicte spontane ce degenereaza in loviri si alte violente;

- necesitatea alocarii de catre lucratorii de politie a timpului de lucru cu preponderenta solutionarii lucrarilor penale, petitiilor, sesizarilor "112" in detrimentul prezentei in teren si a executarii unor activitati preventive.

​Colaborarea dintre Postul de Politie al Comunei Traian si Primarie este una foarte buna. Administratia comunei, pentru a veni in sprijinul lucratorilor de politie, a identificat fonduri pentru implementarea un sistem de supraveghere video la nivelul comunei.

​La nivelul Unitatii de invatamant de pe raza comunei au fost identificate situatii de abandon scolar, principalul motiv fiind situatia socio-economica si plecarea parintilor in strainatate.

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Braila va continua programul de consultari cu cetatenii, atat in Municipiul Braila cat si in comunele din Judetul Braila, scopul final al acestor dezbateri fiind identificarea problemelor in asigurarea climatului de ordine publica si luarea de masuri pentru solutionarea acestora.

Comentarii

comentariu

About the Author