Published On: joi, mart. 30th, 2017

Consiliul Judetean Braila lupta pentru salvarea Statiunii Lacu Sarat

Consiliul Judetean Braila inca spera la o solutie de compromis din partea administratiei comunei Chiscani, in ceea ce priveste soarta Statiunii Lacu Sarat. Chiar daca presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac, a declarat dupa decizia suprinzatoare a consilierilor comunei Chiscani, prin care au refuzat colaborarea cu judetul si municipiul Braila pentru dezvoltarea statiunii, ca va scoate de pe ordinea de zi proiectul care prevede formarea Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara de Cooperare si Parteneriat Local a Statiunii Lacu Sarat, acest lucru nu s-a intamplat. Astazi, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean, Chiriac a spus ca aceasta decizie este cea mai buna pentru statiune si a dorit pastrarea proiectului pe ordinea de zi pentru a da o dovada de seriozitate consilierilor comunei Chiscani. Totodata, acesta considera ca fara ajutorul judetului si municipiului statiunea nu se va putea dezvolta si va ajunge o ruina. Chiar daca au existat mai multe discutii, consilierii judeteni au votat un unanimitate acest proiect.

“Este solutia cea mai buna ca aceasta statiune sa se dezvolte si sa consideram ca trebuie sa aducem si noi aportul la dezvoltarea ei. Fara noi si fara municipiul Braila aceasta statiune nu se poate dezvolta. Cu totii stim si ne-am asumat lucrul acesta si as dori sa ni-l asumam prin acest proiect de hotarare, sa dam un semnal foarte clar ca noi ne dorim dezvoltarea statiunii si a judetului Braila, nu avem niciun parti-pris, ci este un simbol si o emblema si a municipiului si a judetului Braila. Rugamintea mea e votam acest proiect de hotarare, astfel incat sa dam dovada de seriozitate fata de consilierii comunei Chiscani, care cred eu, dupa cele doua sedinte isi vor da seama cu totii ca acesta este singurul mod de a merge mai departe si a dezvolta aceasta statiune”, a declarat Chiriac.

Mai mult, consilierul Simona Draghincescu(PND) a intervenit si a spus ca daca cei din Chiscani nu vor adoptata o noua hotarare, partidul acesteia va demara procedura de referendum la Chiscani pentru a afla care este parerea cetatenilor in cazul colaborarii cu Braila pentru salvarea statiunii.

“Poate vom da semnale ca judetul si municipiul Braila doreste sa dezvolte Statiunea Lacu Sarat. Nu cred ca este cineva printre noi, indiferent de culoarea politica, care sa nu-si doreasca ca Statiunea Lacu Sarat sa devina ceea ce a fost, o perla a turismului balnear din Romania, si cu ocazia asta vom avea si noi cu ce ne mandri. Doresc ca toate partidele politice sa dea semnalul catre comuna Chiscani, pentru ca administratia comunei sa revina asupra discutiei si sa adopte o noua hotarare. In caz contrar, Partidul National Democrat va demara o procedura de referendum la Chiscani, pentru a afla parerea cetatenilor, daca sunt sau nu dispusi sa colaboreze cu judetul si municipiul Braila pentru dezvoltarea Statiunii Lacu Sarat”,  a declarat Simona Draghincescu.

Din pacate, in urma acestei situatii tulbure, cel mai mult au de suferit cetatenii, avand in vedere ca mai sunt doua luni pana la deschiderea sezonului estival, iar statiunea arata mai rau ca niciodata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>