Published On: joi, mart. 16th, 2017

Captura record de tigarete / Inspectorii vamali au confiscat tigarete in valoare de aproximativ 2,8 milioane de euro

In cadrul operatiunii SCUT, derulate de ANAF prin Directia Generala a Vamilor (DGV), inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontiera Constanta sud au efectuat in data de 13.03.2017 cea mai mare captura de tigarete din ultimii 4 ani, descoperind intr-un container sosit din Thailanda, cu marfuri pentru piata interna, 14.000.000 de tigarete tutun, bunuri nedeclarate si susceptibile de a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 2 800 000 euro.

Containerul care transporta hârtie de copiator drept marfa declarata, a fost controlat fizic de inspectorii vamali, aceștia descoperind aproximativ 700.000 pachete tigarete din tutun, bunuri nedeclarate la autoritatea vamala.

Potrivit DGV din cadrul ANAF, marfa este  susceptibila de a  aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala pentru marcile GOLD MOUNT si RICHMAN.

Valoarea totala a acestora, daca ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ  2 800 000 euro. Conform prevederilor legale, urmeaza a fi sesizate organele de urmarire penala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>