Published On: mie, feb. 8th, 2017

Vremea rea s-a intors / In 12 judete, printre care si Braila, este cod galben de polei

Iarna a revenit in forta in jumatate de tara: in Moldova s-a depus strat substantial de zapada si ninge in continuare, in timp ce in Sud-Estul tarii fenomenul de ploaie inghetata pune mari probleme in traficul rutier. O parte din A2 este deja inchisa, iar pe A1 ninge din ce in ce mai puternic, informeaza Realitatea.net.

Traficul rutier a fost deviat miercuri, incepand cu ora 5.30, din cauza poleiului, de pe tronsonul Drajna – Lehliu Gara (km 65-105) al autostrazii A2 pe DN3A, in ambele sensuri, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

In judetul Braila se circula ingreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Braila — Buzau, dar si pe alte tronsoane ale unor drumuri nationale.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineata, atentionari cod galben de polei pentru 12 judete si Capitala, valabile pana la ora 9.00.

Atentionarile cod galben de polei vizeaza judetele Buzau, Braila, Ilfov, Ialomita, Teleorman, Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, dar si Bucuresti. Ulterior, Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod galben de polei si pentru Vaslui si Galati. Aceste doua judete se afla sub cod galben de polei pana la ora 10.00.

Totodata, meteorologii au emis si o avertizare cod galben pentru sase judete din nordul si estul tarii, unde va ninge incepand de miercuri dupa-amiaza si se va depune un strat de zapada de 10-20 de centimetri.

VREMEA JOI

Joi, racirea continua, cu precadere in jumatatea de sud-est a tarii, unde maximele vor fi negative -in nordul Moldovei vor cobori pina la –7 grade Celsius. In restul tarii maxime pozitive in general -pina la 7 grade izolat in Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei. Precipitatiile insa se vor diminua, si ca arie si ca intensitate. Local va ninge slab in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si la munte, iar in vest si in centru, pe spatii mici, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla intens in sud si sud-est, dar si pe crestele montane. In zonele joase de relief, se va semnala ceata, insotita si de chiciura.

VREMEA VINERI

Vineri, temperaturile se mentin mai coborate decat ar fi normal la aceasta data in regiunile extracarpatice, dar in rest vor fi apropiate de acestea. Dimineata, local va fi ger in sudul, estul si centrul tarii. Iar maximele vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 7 grade, in conditii de cer variabil, cu innorari temporare in zonele joase de relief, unde vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura si de fulguieli. Vantul va mai avea intensificari in sudul Banatului, pe litoral si in delta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>