Published On: mar, Feb 7th, 2017

Vremea rea pune stapanire pe Romania / In ce regiuni se intorc ninsorile

Dupa mai multe zile frumoase, cu temperaturi ridicate, vremea proasta se intoarce in aproape toata tara. In intervalul 7 februarie, ora 02.00 – 09 februarie, ora 06.00, temporar se vor semnala precipitatii in toate regiunile. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp, iar in Moldova, Dobrogea, Muntenia si in zonele deluroase si montane din restul teritoriului, pe arii restranse 30…40 l/mp.

In cursul noptii de luni spre marti (6/7 februarie) si pe parcursul zilei de marti (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptand jumatatea de nord a Moldovei si zona montana inalta, unde vor predomina ninsorile.

Incepand din cursul noptii de marti spre miercuri (7/8 februarie), in cea mai mare parte a Moldovei si in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent. Inrestul teritoriului vor fi precipitatii mixte, iar in sud-estul tarii, incepand din dupa-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vantul va avea intensificari temporare in sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, cu viteze ce vor depasi la rafala de 50…55 km/h.

Trecator si pe arii restranse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicata in jumatatea de sud a Moldovei si in Baragan.

Comentarii

comentariu

About the Author