Published On: mar, Feb 28th, 2017

Un barbat a fost amendat cu 1.000 de lei pentru ca a tras un vant

Incidentul a avut loc in Slobozia, unde un politist local si un agent de la Rutiera, care erau in misiune pe un bulevard din oras, se pregateau sa sanctioneze pe cineva care parcase neregulamentar. Atunci a aparut individul care intr-un gest solidaritate cu cel amendat s-a apropiat de politisti si a inceput sa traga vanturi, scrie romaniatv.net.

Deranjat de gestul nepotrivit al barbatului, politistul local a scos chitantierul si l-a sanctionat cu 1.000 de lei pe barbat pentru ca ar fi provocat indignarea persoanelor din jur.

Seful Politiei Locale din Slobozia a declarat ca reactia agentului care l-a amendat pe tanar nu este de condamnat:

"Este inadmisibil sa accepti un astfel de comportament ostentativ in total dispret fata de cei ce sunt in jurul tau. Iar o neinterventie a agentului politiei locale poate ar fi fost mai de condamnat", a spus Laurentiu Apaza, seful Politiei Locale din Slobozia.

Cel in culpa nu a semnat procesul verbal de contraventie si intre timp a plecat la munca in strainatate, motiv pentru care nu a nu a contestat pana acum sanctiunea.

Agentul care l-a amendat pe barbat a fost mustrat de superiori, desi acestia sustin ca exista acoperire legala. Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Locale Slobozia, art. 2.1 din Legea 61/1991 permite aplicarea de amenzi pentru vanturi, acestea fiind asimilate "savarsirii in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (….) de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice".

Comentarii

comentariu

About the Author