Published On: mie, Feb 1st, 2017

Titi Sgircitu a scapat din arestul preventiv

Dupa ce au petrecut trei luni in arest toti inculpatii acuzati de camatarie si santaj, alaturi de liderul Titi Sgircitu, au reusit sa scape din spatele gratiilor. Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatiile formulate de inculpati si au schimbat masura arestului preventiv, in arest la domiciliu. Pentru a nu ajunge din nou in spatele gratiilor, liderul clanului interlop trebuie sa respecte mai multe obligatii impuse.

“Admite contestatiile formulate de catre inculpat Sgircitu Titi, Croitoru Ion, Pana Maria, Pana Dumitrel, Stefan Claudiu impotriva incheierii de sedinta din data de 18.01.2017 a Tribunalului Bucuresti, pe care o desfiinteaza si, rejudecand: respinge propunerea PICCJ-DIICOT- de prelungire a masurii arestului preventiv luata fata de inculpatii Sgircitu Titi, Croitoru Ion, precum si a masurii preventive a arestului la domiciliu luata fata de inculpatii Pana Maria, Pana Dumitrel, Stefan Claudiu. Inlocuieste masura arestarii preventive a inculpatilor Sgircitu Titi si Croitoru Ion, cu masura preventiva a arestului la domiciliu pe o perioada de 30 zile , incepand cu data de 26.01.2017 pana la data de 24.02.2017. Pe durata masurii inculpatii Sgircitu Titi, Croitoru Ion au obligatia de a nu parasi imobilele in care locuiesc fara permisiunea instantei in fata careia se afla cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatii au urmatoarele obligatii: a)sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati; b) sa nu comunice cu ceilalti inculpati, cu martorii si partile vatamate/civile din cauza. Atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care le revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive”, este solutia data de Curtea de Apel Bucuresti in sedinta din data de 26 ianuarie. Decizia CA Bucuresti este definitiva.

Reamintim ca la finele lunii octombrie a anului trecut, clanul Sgircitu a fost destructurat de DIICOT. In ziua de 25 octombrie, procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie le-au facut vizite neasteptate celor din familia Sgircitu, fiind vorba despre 9 perchezitii efectuate la Braila. Procurorii au stabilit ca membrii gruparii lasau oamenii fara case, asta dupa ce acestia faceau greseala de a lua bani cu camata de la inculpati, pe fondul unor probleme financiare.

Comentarii

comentariu

About the Author