Published On: joi, feb. 23rd, 2017

Teatrul “Maria Filotti” ii invita pe braileni la teatru de Dragobete: “Indragosteste-te de Dragobete, indragosteste-te de teatru!”

Dragobetele este sarbatorit in fiecare an in data de 24 februarie si potrivit traditiei, in acesata zi speciala indragostitii trebuie neaparat sa se sarute. Si sa mearga la teatru, spunem noi, cu titlu de invitatie! In acest sens, pentru ziua de vineri, 24 februarie, la Sala Avantgarde a TMF, de la ora 16.00, Primaria Municipiului Braila, Consiliul Judetean Braila si Teatrul "Maria Filotti" Braila au pregatit un moment artistic special, intitulat sugestiv – "Indragosteste-te de Dragobete!". Un program artistic variat, in care ii veti intalni pe indragitii actori ai teatrului brailean, Wanessa Radu, Zane Jarcu si Flori Popa, pe acordurile muzicale a Mariei Ciocan, a Martei Oprea, a Grupului Folk "Generatii" si a Trupei de Folk "Antic". Pentru invitatii si rezervari va rugam sa trimiteti un e mail pe adresa: directiacultura@primariabraila.ro.

Si tot vineri, de la ora 18.00 la Sala "Bujor Macrin" a TMF va invitam la intalnirea sau reintalnirea cu unul dintre spectacolele noastre de succes, "Acasa la tata" de Mimi Branescu, o drama moderna, despre adevaruri existentiale, despre iubire, esec, tradare, degradare si speranta. Un spectacol in regia lui Radu Nichifor, care a participat cu succes la cea de a XIV a editie a Festivalului Comediei Romanesti – "FESTCO" de la Bucuresti, un spectacol cu o distributie de exceptie, formata din actorii: Monica Ivascu, Corina Bors, Adrian Stefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac, Dan Moldoveanu, alaturi de Lucian Pinzaru, actor al Teatrului „Fani Tardini" din Galaţi. Actorul Adrian Stefan a obtinut pentru rolul Petrica din "Acasa la tata", la Festivalul National de Comedie de la Galati, editia 2015, Premiul pentru "Cel mai bun actor in rol secundar".

Sambata, 25 februarie la Sala "Bujor Macrin", de la ora 18.00 am programat spectacolul „Casa" de Evgheni Griskoveţ si Anna Matison, un text de o extraordinara actualitate, specific dramaturgiei ruse, un excelent amestec intre comic si dramatic, un spectacol in care se vor regasi si cei maturi si in mod special cei tineri. Regia aparţine Sanzianei Stoican iar scenografia este semnata de Valentin Varlan. Spectacolul „Casa" a fost apreciat de publicul brailean, a fost jucat cu succes pe scene din Bucuresti si din alte orase ale ţarii si a beneficiat de cronici pozitive din partea criticii de specialitate. In distribuţie: Alin Florea, Ramona Ginga, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Liliana Ghiţa, Valentin Terente, Corina Georgiana Bors si Marius Exarhu.

"Dupa cateva spectacole reusite, printre care „Ce zile frumoase!" de Samuel Beckett la UNTEATRU Bucuresti, regizoarea Sanziana Stoican monteaza la Teatrul „Maria Filotti" din Braila un text al lui Evgheni Griskovet, unul dintre cei mai in voga dramaturgi contemporani din Rusia, un dramaturg cu un stil pe gustul publicului din Romania, propunand un amestec de emotie cehoviana si probleme contemporane, frecventat in ultimii ani de diverse teatre din Bucuresti si din tara". (Revista Yorick)

Duminica, 26 februarie, la Sala Mare, de la ora 18.00 avem placerea de a va prezenta o comedie poliţista de succes, cu mare priza la public, un text des reprezentat cinematografic, ce alterneaza momentele comice cu cele de suspans maxim, o cavalcada de intamplari stranii, bizare, specifice romanului poliţist. Regia spectacolului este semnata de Radu Nichifor, muzica compusa de Cornel Cristei, iar scenografia si costumele de Raluca Polea. Din distribuţie fac parte: Monica Ivascu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Ginga, Adrian Stefan, Adrian Iacov, Wanessa Radu si Dan Moldoveanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>