Published On: mar, feb. 7th, 2017

Soarta ministrului Justitiei va fi decisa in aceasta saptamana

Florin Iordache are zilele numarate la conducerea Ministerului Justitiei, spun surse politice. Daca premierul considera deja ca Iordache trebuie sa isi asume scandalul iscat de aprobarea Ordonantei 13, ministrul a facut o noua gafa. In cursul diminetii anunta ca are deja un nou proiect de lege pentru modificarea Codurilor penale, iar dupa-amiaza ministerul dadea un comunicat in care sustinea ca inca se lucreaza la document, sustine Antena3.

Demisia lui Florin Iordache a fost sugerata si de seful PSD, Liviu Dragnea. Se pare insa ca Sorin Grindeanu nu are de gand sa-l demita pe ministrul Iordache, cel putin deocamdata.

Florin Iordache a avut ieri mai multe declaratii contradictorii. S-a razgandit de mai multe ori si in ce priveste elaborarea unei legi pentru modificarea Codurilor Penale. Intai, a afirmat ca se lucreaza intens la acest proiect. Dupa o discutie scurta cu Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, un comunicat al Ministerului a anuntat insa contrariul. Tot printr-un comunicat de presa, Ministerul Public reitereaza necesitatea amendarii Codurilor Penale de catre Parlament, si nu prin ordonante de Urgenta. In declaratie se arata ca Ministerul va analiza normele constitutionale, precum si efectele juridice pe care le poate genera actul de abrogare a ordonantei numarul 13.

Scaunul lui Florin Iordache a inceput sa se clatine inca din seara in care premierul Grindeanu a anuntat abrogarea ordonantei 13, cea vizand modificarea Codului penal si a celui de procedura penala. Seful Executivului a precizat ca Iordache va trebui sa-si faca o autoevaluare.

“In urmatoarele doua zile nu exista varianta inlocuirii ministrului, dar dupa aceea s-ar putea sa fie inlocuit tot Guvernul daca trece motiunea de cenzura. Este normal ca Iordache sa ramana la dezbaterea motiunii, urmand ca joi sa iau decizia. Mi se pare normal ca lucrand la Buget, Iordache sa stea inclusiv maine pentru vot. Mi se pare normal sa stea inclusiv la motiunea de cenzura, fiind unul dintre actorii ultimilor saptamani”, a spus premierul Grindeanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>