Published On: mie, feb. 1st, 2017

Sedinta CLM nu a adus modificari in ceea ce priveste taxa de salubritate / Brailenii vor suporta majorarea taxei cu 54%

Inceputul anului a venit cu o majorare substantiala pentru braileni la taxa de salubritate. Pentru ca s-a depasit cantitatea de gunoi admisa conform normelor europene, taxa a crescut cu 54%, platindu-se in prezent 11 lei/luna de persoana. Multi braileni, printre care si Costel Margarit care a protestat aproximativ o luna de zile impotriva majorarii taxei de salubritate, au sperat ca majorarea taxei va fi sistata in sedinta CLM din aceasta luna. Din pacate, primarul Dragomir a spus la finalul sedintei ca taxa va ramane majorata, pana cand cantitatea de gunoi va scadea.

La finalul sedintei, consilierul independent Lucian Caprariu, a adus in discutie acest subiect. Acesta a spus ca a inteles de la primar ca ministrul mediului din Guvernul Ciolos avea posibilitatea sa ia o hotarare de amanare a aplicarii acestei taxe. Caprariu l-a intrebat pe Dragomir daca nu exista aceasta posibilitate si de suspendare si pentru noul govern. Totodata, consilierul a adaugat ca in alte municipii consiliile locale nu au luat masura cresterii tarifelor la taxa de salubritate.

”Am inteles de la domnul primar ca ministrul mediului din Guvernul Ciolos avea posibilitatea sa ia o hotarare de amanare a aplicarii acestei taxe. Avand in vedere ca avem un nou guvern, inseamna ca acesta poate lua aceasta hotarare de suspendare a aplicarii taxei de mediu. De aceea va propun sa gasim o solutie care sa duca la suspendarea efectelor acestei taxe de mediu asupra tarifului platit de populatie in municipiu pana la gasirea unei solutii la nivel national”, a declarat Caprariu.

Edilul sef a declarat ca aceasta majorare s-a facut pentru ca in 2016 la groapa ecologica de gunoi de la Muchea s-a dus gunoi mult peste limita admisa, ceea ce a condus la majorarea taxei. Acesta a mai adaugat ca se poate discuta despre o scadere a taxelor, doar in cazul in care va scadea cantitatea de gunoi produsa pe un an intreg. Dragomir a mai amintit si faptul ca primaria municipiului Braila i-a sanctionat cu 15% pe toti cei trei operatori de salubritate care activeaza pe teritoriul municipiului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>