Published On: mar, Feb 21st, 2017

ROMANIA NU E STAT DE DREPT

Share This
Tags

Dan Daniel, cel care a obtinut dezincriminarea abuzului in serviciu la CA Alba Iulia denunta nerespectarea principiului separatiei puterilor in stat: "Nu am incalcat o lege, s-a admis contestatia, in consecinta s-a dezincriminat fapta de abuz in serviciu pentru care am fost condamnat… In Romania exista doi 'inocenti', subsemnatul si Augustin Zegrean… S-a ignorat in mod inadmisibil Decizia CCR. Neaplicarea Deciziei CCR ne situeaza in afara statului de drept"

"In Romania exista doi 'inocenti', subsemnatul si excelenta sa Domnul Presedinte Augustin Zegrean, pe motiv ca, s-a ignorat in mod inadmisibil Decizia CCR nr.405/2016, de catre autoritatile legiuitoare – Parlament, respectiv Guvern, desi acest aspect este precizat expres in Decizia amintita, care prezinta explicit ca organele judiciare, au devenit legiuitor". Declaratia de mai sus apartine fostului secretar al judetului Hunedoara Dan Daniel (foto), barbatul condamnat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu a carui pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendare a incetat odata cu decizia Curtii de Apel Alba Iulia care a constatat "dezincriminata fapta prevazuta de art. 297 alin.1 C.pen. raportat la art.13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 pentru care a fost condamnat contestatorul in dosarul nr.3230/97/2015".

Dan-Daniel

Dan Daniel reclama nerespectarea deciziilor judecatorilor constitutionali si sustine ca atat timp cat nu vor fi aplicate deciziile Curtii Constitutionale, Romania se va pozitiona "in afara statului de drept, in afara democratiei ,suntem cu totii invinsi prin nerespectarea principiului separatiei si echilibrului puterilor din stat".

Intr-o pozitie oficiala transmisa Lumeajustitiei.ro, Dan Daniel clarifica modul in care a fost pronunta solutia de catre judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia si motivele care au stat la baza luarii acestei decizii. Conform precizarilor sale, decizia Curtii de Apel Alba Iulia pronuntata in cazul sau a fost luata in baza Hotararii Curtii Constitutionale nr. 405/2016 si are ca efect dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu, in sensul ca doar actiunile savarsite cu "incalcarea legii, de un subiect calificat, care produce o paguba insemnata sau o vatamare grava, certa, cuantificabila a drepturilor, poate constitui fapta penala".

Dan Daniel sustine ca decizia de condamnare in cazul sau s-a facut cu incalcarea art. 1 alin. (4) si (5) din Constitutia Romaniei, respectiv "statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale" si "in Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie".

Iata comunicatul remis redactiei Lumeajustitiei.ro de Dan Daniel:

"Subsemnatul Dan Daniel, prin prezentul comunicat cu respect doresc sa va retin atentia cu urmatoarele aspecte referitoare la Decizia pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care a fost dezincriminata fapta de abuz in serviciu, pentru care am fost condamnat,cu aplicare pe tipicitatea faptei din dosarul cauzei, astfel:

- s-a constatat de catre instata de apel amintita ca, nu am incalcat o lege, motiv pentru care grav in baza deciziei Curtii Constitutionale nr. 405/2016, s-a admis contestatia subsemnatului, in consecinta s-a dezincriminat fapta de abuz in serviciu pentru care am fost condamnat,

- este evident ca din vara anului trecut, prevederea penala – abuz in serviciu- art. 297 alin. (1) a fost dezincriminata partial, ca doar incalcarea legii, de un subiect calificat, care produce o paguba insemnata sau o vatamare grava, certa, cuantificabila a drepturilor, poate constitui fapta penala.

- in mod evident rezulta un aspect foarte grav, trecut cu vederea, respectiv ca , aceasta condamnare a survenit prin incalcarea art.1, alin. (4) si (5) din Constitutia Romaniei.,aspect foarte dureros pentru orice cetatean din aceasta tara

- in Romania exista doi ,,inocenti”, subsemnatul si excelenta sa Domnul Presedinte Augustin Zegrean, pe motiv ca, s-a ignorat in mod inadmisibil DECIZIA CCR nr.405/2016, de catre autoritatile legiuitoare – PARLAMENT, respectiv GUVERN, desi acest aspect este precizat expres in Decizia amintita, care prezinta explicit ca organele judiciare, au devenit legiuitor.

-mult mai grav este ca prevederea necostitutionala din- abuzul in serviciu -art.297 alin. (1) incalca art.1, alin. (4) din Constitutia Romamiei, prevede ,,(4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor-legislativa, executiva si judecatoreasca -in cadrul democratiei constitutionale.”

-in esenta neaplicarea Deciziei Curtii Constitutionale amintite, a tuturor Deciziilor CCR, ne situeaza in afara statului de drept, in afara democratiei ,suntem cu totii invinsi prin nerespectarea principiului separatiei si echilibrului puterilor din stat."

Sursa: luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-