Published On: mie, feb. 15th, 2017

Problemele de la HC Dunarea Braila continua / Costica Buceschi va parasi echipa la finalul sezonului

In cadrul unei conferinte de presa, Costica Buceschi, antrenorul principal al HC Dunarea Braila, a spus ca sunt sanse minine sa continue la carma echipei si din sezonul viitor. Acesta a spus ca este in discutii cu mai multe echipe, atat din tara, cat si din strainatate, dar inca nu a semnat nimeni. Buceschi a spus ca isi va duce contractul cu Dunarea Braila la bun sfarsit. Contractul va expira la finalul lunii mai, dupa Final Four-ul Cupei Romaniei.

”Am si o oferta de afara si sunt asa in dubii. O sa vad. Conteaza mai multe lucruri, nu numai parerea mea. Suntem o familie, trebuie sa discutam lucrurile astea. Sunt multe, multe echipe cu care am vorbit, pentru ca nu este doar Brasovul echipa care nu are un antrenor principal pus pe o perioada mai lunga, sunt mai multe echipe. Ei (n.r. presa) fac speculatia asta pentru ca nevastamea este acolo. In momentul cand eu am liber la echipa ma duc acolo, dar eu cand ma duc acolo nu ma duc la sala. Nu am nici o treaba cu sala, eu ma duc acolo pentru alte lucruri”, a declarat Costica Buceschi.

Mai mult in aceeasi conferinta de presa, presedintele clublului, George Caramica(PSD) a dat asigurari ca principalii finantalor ai echipei, Primaria si Consiliul Judetean, vor continua sa sprijine echipa de handbal. Acesta a spus ca echipa si-a facut un buget si ca in urmatoarele sedinte CJ si CLM sa fie aprobat. Mai mult, Caranica a adaugat ca acest lucru se va face dupa ce va fi promulgat bugetul national de presedintele Klaus Iohannis.

“As dori sa spun faptul ca in discutiile pe care le-am purtat cu cei doi finantatori importanti, care sunt si membri fondatori ai clubului, respectiv Consiliul Judetean si Primaria, cei doi finantatori au precizat inca o data ca vor sustine in continuare handbalul. HC Dunarea va avea buget pentru urmatorul an, cat si in urmatorii ani. Exista in continuare dorinta de finantare a handbalului. Vreau sa spun acest fapt pentru ca au existat anuminte discutii in unele zone ca se doreste sa se renunte la finantarea echipei. Bugetul va fi poate putin mai mare decat bugetul de anul trecut, fiscal vorbind. CJ si Primaria, pentru anul fiscal 2016, si-au platit toate datoriile aprobate, respectiv Primaria a platit 700.000 de lei, iar CJ 2 milioane de lei. Pentru anul 2017 noi am facut o propunere de buget, aprobat la nivelul clubului, urmand ca in primele sedinte CJ si CLM sa se aprobe finantarea.(…) Problema pe care o avem noi cu finanatarea si intarzierile la salarii s-a produs pentru ca nu exista un buget aprobat la nivel national, iar CJ si Primaria nu au putut sa aprobe bugetele locale. Fara bugetele locale, nu au putut face plati catre noi in ianuarie si februarie”, a spus Caranica.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>