Published On: mie, Feb 22nd, 2017

Mihai Tudose urmeaza sa fie numit ministru al Economiei

Liderii PSD-ALDE au decis astazi, potrivit România TV, prima remaniere a guvernului Grindeanu. Astfel, in functia de ministru al Justitiei a fost numit, conform aceleiasi surse, fostul judecator CCR Tudorel Toader, in timp ce Mihai Tudose urmeaza sa fie numit ministru al Economiei, iar Alexandru Petrescu, actualul ministru al Economiei, preia portofoliul IMM-urilor, in locul lui Florin Jianu. Rovana Plumb va prelua la rândul ei portofoliul Fondurilor Europene, inlocuind-o pe Mihaela Virginia Toader.

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de stiinte juridice, a detinut functia de sef birou senatorial, a fost un an jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, din 2000 este deputat, iar in actuala legislatura e co-autor la 16 initiative, niciuna economica.

Tudose, in varsta de 47 de ani, a terminat facultatea in 1994 si a detinut pe rand functia de sef birou senatorial, in perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, iar din 2000 pâna in prezent a fost deputat.

Dupa ce, in 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Nationala, Serviciul Român de Informatii, in 2007 a obtinut un master in Politici Economice Europene la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar in 2007 a devenit doctor al Academiei Nationale de Informatii. Este membru al FDSN din 1992, apoi timp de patru ani a fost secretar organizatoric, presedinte al filialei Braila a PSD si lider al organizatiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judetene.

Comentarii

comentariu

About the Author