Published On: joi, feb. 2nd, 2017

Marian Dragomir despre tratamentul special al controlorilor fata de rromi: “Controalele trebuie aplicate tuturor indiferent de etnie sau de tupeu”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a spus ca Braicar-ul va trece printr-o perioada plina de modificari. Una dintre modificari vizeaza controlorii, care vor avea un program in care vor fi pe strazi, insotiti de politisti locali. Edilul sef, intrebat, de ce persoanele dintr-o anumita etnie au tratament special din partea controlorilor, oferindu-se un exemplu concret, in care un elev roman a fost dat jos din mijlocul de transport in comun si amendat, pe cand un grup de mai multe persoane de etnie rroma nu a fost bagat in seama, acesta a spus ca din acest motiv controlorii vor fi insotiti de politisti, pentru a li se aplica tuturor cetatenilor, indiferent de etnie, acelasi tratament.

“Aici ajungem din nou la factorul uman si la modul in care unele persoane de la o societate comerciala sau alta inteleg sa-si exercite atributiile de serviciu. Intamplator am o informare de acum cateva zile de la Braicar, dezaprob total o astfel de actiune. Controalele trebuie aplicate tuturor indiferent de etnie sau de tupeu. In cursul anului 2016 au fost aplicate un numar de 2318 bilete cu suprataxa, ceea ce inseamna aproximativ 193 de persoane prinse lunar care calatoresc fara bilet. Am solicitat conducerii Braicar sa ia legatura cu Polita Locala si conform unui grafic pe care nu il fac public pentru ca se va sti cand se fac controalele in mijloacele de transport toate activitatile de control ale Braicar-ului vor fi impreuna cu Politia Locala pentru a nu mai exista cazuri de genul”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>